Voi n-ați văzut nimic!

Durată 65′
Limbă română, cu supratitrare în engleză

Calendar

joi 12/11/2015 de la 18:00 la 19:05

Pe 4 martie 2014, Daniel-Gabriel Dumitrache, în vârstă de 26 de ani, care lucra ca parcagiu în Centrul Vechi, a fost ucis în bătaie în interiorul secţiei 10 de poliţie din București. Pe parcursul anului 2014, Alexandru Fifea a cercetat contextul și circumstanţele care au condus la uciderea lui Daniel Dumitrache. Spectacolul își propune analizarea și deconstrucţia mecanismelor sociale și a discursului public din spatele acestei crime.

 

regie: David Schwartz
cu: Alex Fifea, Cătălin Rulea
concept și text: Alex Fifea și David Schwartz
muzică și video: Cătălin Rulea
scenografie: Cătălin Rulea
producător: David Schwartz, în cadrul expoziţiei „Eroismul răsare într-un depozit de mărfuri” (Salonul de Proiecte, MNAC Anexa 2015)

artapolitica.ro

Despre artiști

Alexandru Fifea, 34 ani, actor (U.N.A.T.C., 2007), activează în proiecte de teatru independent documentar, social, militant. A realizat monodrama „Eu.gen” (2012). În prezent joacă în proiectul de teatru comunitar „4MP”, (regia Catinca Drăgănescu), în spectacolele „Nu ne-am nascut în locul potrivit” (Alice Monica Marinescu & David Schwartz) și „Talk to the Bomb” (regia Lala Mișosniky).

Cătălin Rulea (n. 1979) este artist și muzician. Trăiește și lucrează în București. Este membru fondator al formației Pixels și frontman al formației Toulouse Lautrec. Ca artist a avut mai multe expoziții, cele mai notabile fiind la Kunsthalle (Viena), Werkleiz Society (Halle), Cooper Gallery (Dundee), Fotogalerie (Viena), Bucharest Biennial, Rex Cultural Centrum (Belgrade). Este membru fondator al Centrului de Introspecție Vizuală și a lucrat împreună cu Alina Șerban, Arnold Estefan și Anca Benera în cadrul Asociației PPLUS4.

David Schwartz este regizor de teatru. Trăiește și lucrează în București. Lucrează la proiecte artistice care promovează analiza critică a „tranziției” post-socialiste și abordează perspective liberatoare asupra istoriei locale. Este co-inițiator al Platformei de Teatru Politic și face parte din colectivul MACAZ – Teatru Bar Coop.