Violența noastră și violența voastră

Preț 20/15
Durată 75′
Limbă slovenă, cu supratitrare în română și engleză

Calendar

vineri 11/11/2016 de la 19:00 la 20:15

inspirat de cartea Estetica Rezistenței de Peter Weiss

Spectacolul observă o Europă naivă luată prin surprindere de criza refugiaților, o Europă care în mod voit dă uitării trecutului său colonial și își închide granițele în fața miilor de refugiați care fug de consecințele politicilor americane și europene. Se pare că secolul 20 a încurajat într-un mod insistent narcisismele naționale care au format o masă de oameni ce se consideră superioară celorlalți.  Secolul 21 continuă cu aceleași lecții, folosindu-se de o armă infailibilă: frica. Suntem conștienți că prosperitatea noastră depinde de miile de morți din Orientul Mijlociu? Ne plângem în aceeași manieră victimele atacurilor teroriste din Paris și Bruxelles ca pe cele din Bagdad? Din ce moment am început să credem că suntem maeștrii adevărului și că Dumnezeul nostru este mai puternic decât alți Zei?

regie: Oliver Frljić
cu: Barbara Babačić, Daša Doberšek, Uroš Kaurin, Dean Krivačić, Jerko Marčić, Nika Mišković, Draga Potočnjak, Matej Recer, Blaž Šef
dramaturgie: Marin Blažević
costume și machiaj: Sandra Dekanić
scenografie: Igor Pauška
lumini: Dalibor Fugošić
adaptarea luminilor: David Cvelbar
sunet: Silvo Zupančič
selecția muzicală: Oliver Frljić
consultant artistic: Aenne Quiñones
asistent: Barbara Babačić
producție: Hannes Frey

producător: HAU Hebbel am Ufer, Berlin
co-producători: Teatrul Mladinsko, Ljubljana (Slovenia), Wiener Festwochen (Austria), Zürcher Theater Spektakel (Elveția), Kunstfest Weimar (Germania), Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca, Rijeka (Croația). Finanțat de Fundația Federală Culturală Germană.
co-producător local: MESS Sarajevo

Despre artiști

Oliver Frljić, regizor, teoretician, performer, actor, câștigător a numeroase premii importante în teatru, absolvent al Academiei de Arte Dramatice din Zagreb. Este cunoscut pentru problemele politice controversate și incomode abordate în cadrul spectacolelor sale, entuziasmează și șochează cu proiectele sale originale și interpretările radicale a spectacolelor clasice. Spectacolele sale provocatoare intrigă publicuri din Ljubljana și Kranj până în Zagreb, Belgrad, Dusseldorf, Graz, Cracovia, Viena, Bydgoszcz. Printre altele, Frljić a stârnit o dezbatere publică incendiară despre cenzura în Croația, deschizând subiecte dureroase a celor șterși din registrele Sloveniei și implicarea polonezilor în Holocaustul din Polonia. Din 2014 și până în 2016, acesta este director al Teatrului Național Ivan Zajc, din Rijeka, Croația.