Une façon d’aimer

Durată 70′

Calendar

joi 12/11/2009 de la 20:30 la 21:40

Une façon d’aimer cercetează, investighează și formulează un limbaj ce aparține celor doi autori cu background-uri și experiențe diferite. Se întâlnesc prin teme comune și, în procesul de lucru, investighează dialectica acestei colaborări particular-creative. Procesul și produsul se centrează pe intimitatea creată din această întâlnire particulară. Tema centrală se învârte în jurul violenței, care este procesul perceput ca singura articulare posibilă a nevoii de iubire, dorință, disecție și pierdere corporală. Aducând în zona conștientă violența și în spatele ei, dorința, se deschid două posibile finaluri. Primul este calea purificării/catharsis-ului prin durere și al doilea este prin râs și auto-ironie.

creat/performat: Maja Delak & Luka Prinčič
muzica, video, fotografie: Maja Delak & Luka Prinčič
lumini: Urška Vohar
design: Mauricio Ferlin
producător executiv & coordonare: Sabina Potočki
producție: Emanat Institute, Ljubljana, Slovenia
co-producție: Delavski dom Trbovlje
în colaborare cu: KUD France Prešeren, Ljubljana

Spectacolul conține nuditate.

Despre artiști

Maja Delak este coregrafă și dansatoare. A studiat dans contemporan la CNDC l’Esquisse în Angers, Franța. Workshop-uri cu Mark Tompkins, Howard Sonnenklar, Julyan Hamilton, David Zambrano, Elizabeth Corbett, Sankai Juku, Michael Laube, Jordi Cortes Molina. Este cofondator al institutului En-Knap și membru permanent al grupului internațional de dans En-Knap. În 2006, Maja Delak a creat institutul Emanat, cu care lucrează pentru afirmarea dansului contemporan în producția de spectacole. Spectacole: Serata artistica giovanile; Expensive Darlings; Rodeo (co-autor: Mauricio Ferlin); Flogging the Dead Horse, Gallery of Dead Women – Hommage a Hamletmachine (co-autor: Mala Kline); Hi-res (co-autor: Mala Kline); Rondinella (co-autori: Mauricio Ferlin și Mala Kline); Properly Blond (co-autor: Mala Kline); Mezzanino; 6agon; Gina & Miovanni; Manifestation of the Introvert.

Luka Prinčič este musician, sound designer și artist media. A participat în proiecte multimedia și de sunet. A publicat două albume on-line, a fost active în Ljudmila and Kiberpipa și este administrator al skylined.org, un art-server/comunitate. Prinčič este autor de performance-uri audio-vizuale și electro-acustice și acțiuni multimedia în spații fizice și mental-emoționale (Music for Hard Disks; Retrospections: Maya Deren; Waves in Public: Squares). Ca sound designer colaborează cu artiști, activiști și organizatori de festivaluri și conferințe în Slovenia și în străinătate (Eclipse, Neven Korda, Jodi Rose, Borut Savski, Luka Dekleva, Galerija Kapelica, MFRU, Net-mage08, EMAF07, device_art, Moderna Galerija). Munca sa se axează pe utilizarea personal reflexive și social critică a noilor tehnologii în context audio-vizuale contemporane. Mare parte a lucrărilor sale au la bază etica hackerilor și filosofia DIY.