Trecut și viitor. A se manevra cu grijă

Durată 180′

Calendar

luni 11/11/2013 de la 19:00 la 22:00

Propunem publicului o întâlnire cu trecutul din perspectiva a ce se întâmplă azi. Ne interesează și vrem să aflăm mai multe despre 3 evenimente care au marcat România: Revoluția din ‘89, grevele studenților din ‘95 și mișcarea Roșia Montană de acum. Prima dată vom prezenta documentarul Everyman: State of Fear (1989), apoi filmările făcute de Csilla Könczei în data de 22 decembrie 1989, după care Vlad Petri ne va arăta imagini cu ceea ce se întâmplă acum, în 2013. Toate acestea vor fi urmate de dezbateri.

Moderator: Mihai Goțiu, jurnalist, scriitor, implicat în organizarea grevelor studențești din ‘95, a urmărit cu atenție și a relatat pe larg mișcările civice din ultimi ani.

Despre artiști

Könczei Csilla – conferențiar la Universitatea Babeș-Bolyai (cursuri în antropologie culturală și vizuală), președintele Fundației Tranzit. În cadrul proiectului său „Blogul securist” ea publică și interpretează documentele din dosarele de urmărire individuală proprii și ale tatălui său din perioada comunistă.

Vlad Petri a absolvit UNATC, fiind în prezent masterand în Antropologie Vizuală şi Media, Universitatea Liberă, Berlin. Realizator de filme documentare şi fotograf. A documentat mişcările sociale din 2012 şi 2013 din Bucureşti.

Kása Zoltán a fost cadru didactic la Catedra de informatică a UBB între anii 1971 şi 2008. În prezent este preşedintele Senatului Universităţii Sapientia.