The Blue Boy

Durată 70′

Calendar

miercuri 14/11/2012 de la 21:00 la 22:10

Îmbinând muzica cu dansul și multimedia cu extrasele video, Blue Boy expune experiențele celor care în copilărie au fost institutionalizați în Irlanda, în unități de îngrijire catolice. Această piesă nouă și remarcabilă combină performance-ul de o fizicalitate intensă cu înregistrări ale mărturiilor date de foști rezidenți ai acestor instituții, în același timp oferind și o perspectivă proaspătă a recentelor revelații despre abuzul de copii în Irlanda. Șapte artiști mascați pun problema vinovăției prin intermediul dansului contemporan.

companie: Brokentalkers
concept&regie: Feidlim Cannon, Gary Keegan
cu: Dylan Coburn Gray, Eddie Kay, Gary Keegan, Jessica Kennedy, Megan Kennedy, Stephen Lehan, Mary-Louise McCarthy
coregrafie: Eddie Kay
muzica : Lucy Andrews
director muzical și compozitor:  Séan Millar
video design: Kilian Waters
light design: Sarah Jane Shiels
sound design : Jack Cawley
costume și scenografie : Lucy Andrews & David Fagan
manager de producție: Marcus Costello
cercetător: Sinéad O’Loughlin

www.quaternaire.org
www.brokentalkers.com

Cu sprijinul Fundației Gabriela Tudor, în cadrul programului E-Motional Bodies&Cities, finanțat de programul Cultura 2007-2013 al UE și cu sprijinul Ministerului Culturii și Patrimoniului Național.

Conține momente care ar putea fi șocante pentru unele persoane.

Despre artiști

Feidlim Cannon a absolvit în 2001 Universitatea De Montford din Marea Britanie. În calitate de practician al teatrului și de fondator al Companiei Brokentalkers, Feidlim se străduiește să creeze cu originalitate producții care să se adreseze direct și onest publicului – spectacole care să iasă din tipare, dar care în același timp rămân accesibile acestuia.

Gary Keegan a absolvit Școala Centrală de Oratorie și Dramă din Londra. Este director artistic al companiei Brokentalkers, dar și directorul artistic al Teatrului de Tineret din Dublin. De asemenea, Gary este și directorul Theatretrain din Irlanda, o școală de teatru pentru copii.