Teatrul Drepturilor Copilului

Durată 90′
Limbă română

Calendar

sâmbătă 15/11/2014 de la 18:00 la 19:30

Cum ar arăta lumea noastră dacă fiecare decizie importantă ar fi luată de un copil împreună cu un om mare? Teatrul Drepturilor Copiilor este un proiect de teatru educațional în care copii și adulți, actori și spectatori chestionează și dezbat împreună drepturi amenințate de contexte vulnerabile, responsabilități comune și posibile soluții de transformare a lumii în care trăim. Vă mai amintiți când vi s-a încălcat prima oară un drept? Ați protestat? Ați tăcut și v-ați resemnat?

regie: Radu Apostol
scenariu: Mihaela Michailov
cu: Mario Ștefan, Denis Nadolu, Bianca Gheorghe, Roberta Parascan, Ionuț Roșca, Ana Maria Zaincovschi, Georgiana Moise, Andreea Baraitan, Anca Negoiță și Viorel Cojanu, Mihaela Rădescu
muzica: Bogdan Burlăcianu
scenografie: Maria Mandea
producție: Asociația Culturală Replika.

Proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, partener Teatrul de Comedie
Proiect work in progress.

Despre artiști

Radu Apostol este unul dintre cei mai cunoscuți regizori implicați în zona teatrului social, cu spectacole montate în diverse teatre din țară, montări controversate, discutate, premiate. Este co-inițiator al proiectului dramAcum. Printre cele mai cunoscute spectacole ale lui se numără Acasă de Ludmila Razumovskaia, la Teatrul Ion Creangă, Drept ca o linie de Luis Alfaro, la Teatrul Maria Filotti, Brăila, sau Woyzeck, de Georg Büchner, la același teatru. A fost coordonator al proiectului „ACASĂ” – o casă pentru copiii străzii, Asociaţia Casa Deschisă, Fundaţia Step by Step, Teatrul Ion Creangă. Crede că întâlnirea dintre profesioniști și neprofesioniști pe scenă este extrem de productivă artistic și stă departe de teatrul „de muzeu”.

Mihaela Michailov este dramaturg și critic de artele spectacolului. A scris scenarii de teatru documentar: Capete înfierbântate și Sub Pământ (regia David Schwartz), texte pentru copii și adolescenți: Copii răi (regia Alexandru Mihăescu), Familia Offline (regia Radu Apostol). Din 2012 colaborează cu regizorul Radu Apostol la proiecte de teatru educațional.