SubPământ – Valea Jiului după 1989

Durată 100′

Calendar

joi 15/11/2012 de la 19:00 la 20:40

Teatrul SubPământ. Valea Jiului după 1989 este un proiect de observație cotidiană și analiză critică a existenței unor comunități afectate decisiv de schimbarea socială și politică după 1989. Proiectul își propune să documenteze situația economică, viața și munca minerilor în post-socialism, precum și a altor categorii sociale care trăiesc în Valea Jiului. Teatrul SubPământ este un proiect de reconstrucție performativă a poveștilor-document care fundamentează istoria unor comunități, la limita dintre supraviețuire, migrație, dispariție și posibilă reconstrucție.

concept: Mihaela Michailov și David Schwartz
regie: David Schwartz
scenariu: Mihaela Michailov
cu: Alice Monica Marinescu, Katia Pascariu, Alexandru Potocean, Andrei Șerban
muzica: Bobo Burlăcianu
video și documentare video: Vlad Petri
scenografie: Adrian Cristea

www.teatrusubpamant.wordpress.com

Despre artiști

David Schwartz este regizor de teatru. Trăiește și lucrează în București. Lucrează la proiecte artistice care promovează analiza critică a „tranziției” post-socialiste și abordează perspective liberatoare asupra istoriei locale. Este co-inițiator al Platformei de Teatru Politic și face parte din colectivul MACAZ – Teatru Bar Coop.

Mihaela Michailov este dramaturg și critic de artele spectacolului. A scris scenarii de teatru documentar: Capete înfierbântate și Sub Pământ (regia David Schwartz), texte pentru copii și adolescenți: Copii răi (regia Alexandru Mihăescu), Familia Offline (regia Radu Apostol). Din 2012 colaborează cu regizorul Radu Apostol la proiecte de teatru educațional.