STAFF

Durată 50′

Calendar

luni 09/11/2015 de la 19:00 la 19:50

STAFF se joacă cu nuanțele dintre o situație și limbajul folosit pentru a o descrie, cu alte cuvinte – cu reprezentarea. Denumirea și re-numirea a diverseacțiuni și gesturi se dezvoltă într-un joc care reflectă relativitatea limbajului și modul în care proiectăm în mod subiectiv înțelesuri lucrurilor pe care le vedem.

STAFF ia semantica drept punct de plecare, pentru a portretiza relația noastră cu limbajul și termenii, ca instrumente de înțelegere și comunicare a realității din jurul nostru. Mișcarea gândului nostru ricoșând din gândul celuilalt este ceea ce face mișcarea comună să continue, dincolo de afirmații singulare, goale, care mor singure. În acest sens, STAFF vorbește despre reflecție, ca un concept care în mod inerent necesită un agent secund cu care să se alimenteze.

concept, coregrafie și interpretare: Andreea David & Ingrid Berger Myhre
design de lumini: Tobias Leira
sunet: Lasse Passage
consultant: Ann-Christin Berg Kongsness
foto: Jenny Berger Myhre
video: Sigurd Ytre-Arne
producător: Ingrid Berger Myhre
finanțat de: Arts Council Norway
co-producție: Dansateliers Rotterdam, WASP Bucarest, Blackbox Teater Oslo, 4Culture Bucharest
cu sprijinul: Centre Chorégraphique National de Montpellier, Centrul National al Dansului Bucharest, Life Long Burning Culture Programme.
mulțumiri: Kristin de Groot, Myrto Katsiki, Claudiu Lorand Maxim, Andreea Căpitănescu, Adriana Gheorghe

www.ingridbergermyhre.com

Despre artiști

Ingrid Berger Myhre (1987) a studiat la Centrul Laban din Londra și a absolvit Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten în 2010. A lucrat intens ca performer la nivel internațional, experiență urmată de lucrările independente Current (2013), Staff (2014) și Latest Notes (2015). A primit bursa DanceWeb Scholarship în 2010 și a obținut masterul în coregrafie la EXERCE în CCN, Montpellier 2015.

Andreea David este performer și arhitect. Participă în festivaluri precum Explore Dance Festival, Impuls Tanz Viena, Temps d’Images Cluj și Like CNDB. Lucrează solo sau în colaborare cu alți artiști. În 2015 iniţiază Laboratorul de Practici Comune, un cadru de lucru și experiment în grup care susţine împărtășirea, dezvoltarea și explorarea practicilor coregrafice și performative.