Solo Tu (working title)

Durată 60′

Calendar

miercuri 13/10/2010 de la 20:00 la 21:00

Îmi amintesc cînd eram suspendată deasupa unei oglinzi,
un măr stătea să cadă pe marginea mesei. 

– Ce-ţi lipseşte?
– Hm…
– Ce faci?
– Mănânc nisip… 

Când dorinţa dispare nu mai rămâne decât realitatea… „acest Eden arid”
O realitate a corpului care trece, realitate care (îl) îmbătrâneşte şi care (îl) marchează. Realitatea lasă crestată în carne iluzia arhivei unei vieţi. Corpul devine creionul care înregistrează gesturile realului sau… minciunile care înşeală realul.

Solo Tu se bazează pe dialogul între două tipuri de prezenţă. Centrul de interes este documentarea unui corp în eşec, sau a unui corp al visului. Un corp ascuns de suferinţe, obişnuinţe, frici şi dorinţe. Sunetul documentează tot ce produce corpul şi îi recompune discursul. Filmul, (proiecţia video) completează o biografie posibilă.

concept/performeri: Vava Ştefănescu & Julien Trambouze
coregrafie: Vava Ştefănescu
univers sonor: Julien Trambouze
video: Jessica Champlaine
costum/obiecte /univers scenografic: Jessica ChamplaineDamian Adrian
producător: Colectiv A prin TEMPS D’IMAGES
co-producători: Zamek Ujazdowski, Polonia şi Mains d’oeuvres, Franţa
proiect realizat cu sprijinul: Administraţiei Fondului Cultural Naţional
mulţumiri: Institutului Cultural Român din Paris

Despre artiști

Vava Ştefănescu este deja un nume sonor în coregrafia românească, interesul ei artistic fiind îndreptat spre proiecte interdisciplinare. Ea creează numeroase spectacole în colaborare cu regizori importanţi din România dar şi spectacole unde îşi formează propria echipă artistică. Cvartet pentru o lavalieră, prezentat de nenumărate ori în România şi în străinătate, este terenul artistic unde se întîlneşte cu Julien Trambouze. Artist sonor cu capacitate uluitoare de invenţie, va însoţi lucrul Vavei în Getto Blaster sau Odihna lui Mihai Măniuţiu.
De la aceste experienţe, cei doi pornesc aventura Solo Tu alături de artistul vizual Jessica Champlaine şi scenograful Damian Adrian.