Smart Mobs Impro

Preț intrare liberă pe bază de rezervări la rezervari@colectiva.ro
Durată 60′

Calendar

duminică 10/11/2013 de la 17:14 la 17:14

O serie de acțiuni de (re)vitalizare a reflexelor democratice destinate utilizatorilor de spații și instituții publice.
Smart mob = mulțime informată, creativă, activă și inteligentă, opusă conotațiilor obișnuite ale mulțimii respectiv ignorantă, manipulabilă, masă de manevră.
Group mind = cireașa de pe tortul improvizației teatrale, se coace în momentul în care mintea unui grup devine mult mai inteligentă decât mintea fiecărui individ în parte.
Democrație performativă = impunerea pașnică a voinței politice a mulțimilor inteligente prin acțiuni performative generate prin colaborare și improvizație.

concept/regie: Adriana Chiruță
companiapasaj.wordpress.com

Despre artiști

Adriana Chiruță este o regizoare care combină aceste trei concepte într-un antrenament practic al unui grup de activiști, cu ea inclusă, pentru a deveni „spori”ce pot sa ducă la coagularea unor mulțimi inteligente implicate în acțiuni performative de schimbare socială și politică. Inițiatoare a Companiei Pasaj în 2011, ca laborator de spectacole experimentale, unde a regizat 4FAUST& The Brainwashing Machines și FEED(me)BACK, Adriana Chiruță a condus și o serie de ateliere de improvizație de-a lungul timpului, fiind director artistic al Asociației Art-Hoc din 2008.