Self-service

Durată 15′

Calendar

miercuri 11/11/2009 de la 20:00 la 20:15

Continuând explorarea relațiilor dintre performance live și film, cu Self-service Yan Duyvendak investighează conexiunile dintre text și imagine. Cum inventează textul imaginile? Care din cele două – textul sau imaginile – creează sensul? Cum se reinventează sensul din asamblaje variate, ironice, chiar comice? Departe de ce ne-am fi imaginat ca demonstrații prin care textul precedă imaginea, performance-ul ne conduce spre ficțiuni care par să se multiplice amețitor.

Nicole Borgeat

performance: Yan Duyvendak
regie: Imanol Atorrasagasti
dramaturgie: Nicole Borgeat
coproducție: Centre Pour l’Image Contemporaine Saint-Gervais
Genève; Fonds d’Art Contemporain de la Ville de Genève (Fmac) ; La nuit de la science, Musée d’histoire des sciences de la Ville de Genève
producție: Dreams Come True, Genève
difuzare/administrare: Morris Mendi, Nataly Sugnaux-Hernandez

Despre artiști

Yan Duyvendak s-a născut în Olanda în 1965 și a trăit la Geneva și Barcelona. Și-a finalizat studiile la Școala Superioară de Arta Vizuală din Geneva și lucrează în zona de performance din 1995. Duyvendak își prezintă regulat performance-urile la Fundația Cartier din Paris, Festivalul de arte performative Exit din Helsinki, Art Unlimited Basel, Muzeul Reina Sofia din Madrid, Bienala Guangju (2004), The Image Forum, Institute of the Moving Image, Tokyo , The Crédac, Ivry-sur-Seine, Vooruit, Gent, Festivalul de Teatru din Avignon (2008), sau la Theaterspektakel Zurich. Lucrările sale video se află în numeroase colecții publice și particulare, de la Musée des Beaux-Arts, Lyon până la Museum für Kommunikation din Berna. În 2004 Duyvendak a primit, pentru a treia oară consecutiv, „Swiss Art Award” și „Namics kunstpreis fur neue medien”.