Screen Sisters

Durată 65′

Calendar

vineri 13/11/2009 de la 20:30 la 21:35

În fața unui ecran, cu spatele la public, trei dansatoare încearcă să comunice una cu alta prin intermediul imaginii. Este ca și când fiecare ar citi în ce vede acolo o expresie a sa, care există doar prin video, deoarece dansatoarea este extrasă din spațiul pe care îl ocupă. Ce se întâmplă când relația cu ceilalți nu se mai face prin contact direct? Când pielea, mirosul, energia și intuiția sunt absente din acesta relație? Când celălalt se reduce la emanarea unei reflecții? Universul din Screen Sisters este fascinant pentru că reușește să creeze spații ambigue din confruntarea dansatoarelor cu propriile viziuni asupra lor. Inspirate de reacțiile pe care le creează, mișcările devin ecouri ale imaginilor lor. Odată ce proiecția se termină va apărea o nouă înțelegere a pământului, a verticalității, a volumului și a densității aerului pe care dansatoarele o vor explora.

concept/coregrafie: Fabienne Berger
interpreți: Corinne Rochet, Youngsoon Cho Jaquet, Pauline Wassermann
muzica originală: Christian Garcia (Velma)
video: Bastien Genoux
scenografie/video/tehnician: Jean-Luc Marchina
lumini/regizor tehnic: Dominique Dardant
costume: Claude Rueger
producție: Cie Fabienne Berger, Xavier Munger
co-producție: Arsenic Lausanne, Nuithonie Fribourg
cu sprijinul: Etat de Fribourg, Partnership for Creation / Pro Helvetia – Swiss Arts Council / Loterie Romande / Canton de Vaud / Ville de Lausanne / Zuger Kulturstiftung Landis & Gyr / Artephila Foundation / Ernst Göhner Foundation

Despre artiști

Fabienne Berger este coregrafă și dansatoare elvețiană. În spectacolele sale, corpurile în mișcare și meditația se amestecă și creează o estetică influențată de artele vizuale care încorporează muzică și proiecții video originale. Sub numele Compania Fabienne Berger, coregrafa a coprodus peste 20 de spectacole diverse cu teatre din Elveția și alte țări. Cercetarea dincolo de dualitate și „lucrul” cu diferența sunt trăsăturile caracteristice ale activității lui Fabienne Berger. În alegerea temelor, a dansatorilor, în abordarea creației, a mișcării și în concepția spectacolelor, ea explorează raportul complex și paradoxal între scriere și improvizație, între ce este fix și ce este flexibil. Limbajul său, distinct și inclasificabil, încearcă constant să creeze un dans pe care coregrafa îl numește work in progress. Limbajul corpului său caută să prindă și apoi să redeseneze actele obișnuite sau mai puțin obișnuite ale vieții private.