Romanian Dance History 3 (Social Dance) – premieră

Durată 45′

Calendar

joi 17/11/2011 de la 19:00 la 19:45

Romanian Dance History 3 (Social Dance) își propune să ia în considerare coregrafia nu doar ca pe o disciplină, dar și ca pe o paradigmă socială. Mai concret, acest proiect intenționează să cerceteze și să lucreze direct cu ceea ce în mod generic, s-ar putea numi „zone defavorizate”. Așa cum ilustrează aceste „coregrafii specifice ale periferiei”, proiectul urmărește să atragă atenția atât asupra tipurilor de gesturi, asupra raportărilor la societate, precum și asupra performanței acestora, în special în legătură cu potențialul lor de mobilizare socială.

Manuel Pelmuș și Farid Fairuz sunt coregrafi și dansatori. Sunt inițiatorii unui nou proiect numit Căminul Cultural, care a fost lansat la București în 2011. Spectacolele lor au fost prezentate internațional în numeroase festivaluri și teatre din Europa, iar RDH B (Social Dance) va fi prezentat în decembrie 2011 la Tanz Quartier Wien.

artiști: Manuel Pelmuş, Farid Fairuz & guests

Manuel Pelmuș și Farid Fairuz sunt coregrafi și dansatori. Sunt inițiatorii unui nou proiect numit Căminul Cultural, care a fost lansat la București în 2011. Spectacolele lor au fost prezentate internațional în numeroase festivaluri și teatre din Europa, iar RDH B (Social Dance) va fi prezentat în decembrie la Tanz Quartier Wien.