Reacting Chernobyl

Preț 25 lei / 15 lei (cu reducere)
Durată 100′
Limbă maghiară, cu dublare în română și supratitrare în engleză

Calendar

miercuri 08/11/2017 de la 19:00 la 20:40

„E ușor să aluneci în banalități, în special în banalitățile unor lucruri grozave (…) Mintea poate absorbi un anumit grad de oroare înainte de a se închide pentru a se proteja. Bazându-ne pe o astfel de logică, atunci când amenințarea ne depășește imaginația, concluzionăm că pericolul pur și simplu nu e real. (…) Vremea secretelor s-a terminat. Cernobîlul a schimbat asta. (…) Ție ți-e totuna dacă te iubesc o săptămână, două sau toată viața?” – Reacting Cernobyl, un spectacol dramatic, puternic încărcat simbolic, care arată proporțiile dezastrului de la Cernobîl.

regie: Cosmin Matei
cu: Maya Sebők, Emőke Pál, Tímea Udvari, Levente Imecs-Magdó, Zsolt Csepei, András Hatházi, Júlia Sipos
dramaturgie: Raluca Sas-Marinescu
producător: Váróterem Projekt

După texte de Svetlana Aleksievici (Dezastrul de la Cernobîl – Mărturii ale supraviețuitorilor) și Wladimir Tchertkoff (The Crime of Chernobyl: The Nuclear Gulag).

Despre artiști

Înfiinţată în anul 2009, Váróterem Projekt are ca activitate principală producerea spectacolelor de teatru axate pe un fenomen sau o problemă întâlnită în societatea de astăzi, respectiv pe dorinţa de a reînnoi limbajul teatral prin crearea unui stil propriu. Váróterem Projekt a realizat 18 spectacole, cele mai importante fiind: Advertego (r. Botos Bálint), spectacol premiat la FNTi în 2014; Occupy Yourself (r. Cosmin Matei), abordând tema dependenței, fiind premiat la festivalul Butterfly Effect, Galați, și primind premiul juriului la Bucharest Fringe. Reacting Chernobyl abordează catastrofa nucleară din 1986, bazându-se pe cărțile Svetlanei Aleksievici și Wladimir Tchertkoff. Spectacolul este a doua colaborare a trupei cu regizorul Cosmin Matei și dramaturgul Raluca Sas Marinescu.