Rainbow’s End

Durată 19′

Calendar

joi 12/11/2009 de la 19:00 la 19:20

Rainbows End s-a născut din ideea/dorința de a (se) adresa unui public în forma folosită într-o scrisoare adresata unui prieten intim. O încercare de a exprima poezia și apropierea pe care ne-o permitem atunci când ne adresam în scris cuiva apropiat. Mai mult decât atât, Rainbows End este conceput ca un comentariu, dacă nu chiar o chestionare a vieții gay așa cum este ea sub steagul-curcubeu ca simbol gay. Se schimbă oare culorile din acest unghi? Mai poate fi cuvântul gay sinonim cu vesel (în limba engleză) sau istoria e prea copleșitoare? Este astăzi condiția de a fi gay, o parte dintr-un lanț de recurențe în care trecutul este repetat, sau se încheie sezonul curcubeului? Dar cum poate găsi cineva capătul curcubeului? Și ce se întâmplă atunci când descoperi că acest curcubeu e de fapt un cerc?

text/performer/coregrafie/video/sunet/lumini: Alan Lucien Øyen
producător: Winter Guests
muzica: Alicia vive din filmul Hable con ella, Katie Cruel de Karen Dalton, Moon River de Henry Mancini (din filmul Breakfast at Tiffany’s)

 

Despre artiști

Alan Lucien Øyen a absolvit State School for Dance Oslo, Norvegia, în 2001. În același an, a primit o bursă cu Carte Blanche la Norwegian National Company for Contemporary Dance. A fost angajat și a lucrat aici până în 2005, când s-a alăturat companiei Pretty Ugly Dance din Köln. Øyen a lucrat de asemenea ca freelancer, performând de la piese interactive până la teatru. A mai făcut dezvoltare de concept artistic, dramaturgie, scenario pentru sau în colaborare cu coregrafi ca: Robin Orlin, Henriette Pedersen, Amanda Miller, Karen Foss, Hooman Sharifi și James Anthony Rizzi. Øyen a câștigat trei premii întâi pentru lucrările sale coregrafice: Certamen Burgos – New York, 2008 în Spania, Dansolution, 2008 în Copenhaga, Danemarca și în 2007 competiția de coregrafie la Kuopio Dance Festival din Finlanda. În 2006, a părăsit compania Amanda Millers și și-a înființat propria sa companie, Winter Guests. Cu aceasta a realizat 9 piese, incluzînd și două pentru Carte Blanche în 2008: I wait for you… și Before Long. Øyen a creat și un performance pentru Norwegian National Ballet, a cărui premieră a avut loc la 1 septembrie 2009. Recent s-a mutat înspre zona de teatru, lucrând aproape doar cu actori pentru producția America – Visions of Love, proiect despre cultura americană, cu premiera la Oslo Contemporary Dance Festival în octombrie 2009.