Provizoriu

Durată 85′
Limbă română, cu supratitrare în engleză

Calendar

luni 09/11/2015 de la 21:00 la 22:25

Provizoriu este un spectacol orientat pe procesul de lucru, care tratează tema invizibilităţii sociale. Spectacolul încearcă să ficţionalizeze și să facă vizibile biografiile celor care există doar în statisticile instituţiilor. Ironic și percutant, Provizoriu se adresează tuturor celor care trec pe lângă noi în fiecare zi și despre care alegem să nu știm nimic.

regie și text: Raul Coldea și Petro Ionescu
cu: Cătălin Filip, Diana Nedescu/Oana Mardare, Doru Taloș
video: Cosmin Nicoară și Ana Vîjdea
producător: Reactor de creaţie și experiment

reactor-cluj.com

Despre artiști

Raul Coldea este regizor de teatru, masterand al Facultăţii de Teatru și Televiziune, Cluj-Napoca. A regizat spectacolul Ce am ales să uit (Teatru FiX, Iași), spectacol prezentat în 2014 în festivalurile Temps d’Images și FNTi. Interesat de teme sociale, participă în august 2015 la proiectul Erasmus + „The complete freedom of truth” în Bosnia și Herţegovina, în cadrul căruia susţine un workshop de teatru în Visegrad și lucrează cu David Glass în Sebrenica.

Petro Ionescu este absolventă de teatrologie la Cluj-Napoca și a unui master în artele spectacolului la Bruxelles. Se axează pe dramaturgie, textele ei fiind montate la Teatru 74, Fabrica de Pensule, Teatru FiX, Reactor. Ca membru al reţelei YPAL (Young Performing Art Lovers), participă la numeroase festivaluri: Reims Scenes d’Europe, Live Art Festival Hamburg, Kunstenfestivaldesarts.