Pina

Durată 100′

Calendar

vineri 11/11/2011 de la 20:00 la 21:40

Dansați, dansați, altfel suntem pierduți

Regizorul vedetă, Wim Wenders, a creat cu filmul său 3D, Pina, un monument cu totul excepțional: un film artistic cu imagini impresionante. Niciodată nu a reușit o cameră video să surprindă atât de autentic estetica unică a creației Pinei Bausch. Wenders a realizat prin tributul său pentru Pina Bausch un punct de cotitură în filmul documentar modern. Este primul film documentar care a fost nominalizat la Oscar 2012.

Robert Sturm, directorul artistic al teatrului „TanzTheater Pina Bausch” și Anna Wehsarg, care apare ca figură proeminentă în filmul lui Wim Wenders, vor răspunde după prezentarea filmului la întrebările publicului.

După film va avea loc o discuție cu publicul la care vor participa Robert Sturm, director artistic al TanzTheater din Wuppertal și Anna Wehsarg, dansatoare din compania Pinei Bausch.

regia: Wim Wenders

Despre artiști

Pina Bausch s-a născut în anul 1940 în Solingen. În calitate de studentă eminentă a lui Kurt Jooß a obţinut o bursă, prin intermediul căreia a studiat dansul la Juillard School din New York. Întoarsă în Germania, s-a distanțat tot mai mult de formele tradiționale ale dansului, iar ruptura definitivă s-a produs odată cu impresionantul spectacol Le Sacre de Printemps. Prin coregrafiile ei din teatrul din Wuppertal, care îi poartă numele, a provocat controverse și furori timp de zece ani. În 2009, Pina Bausch a murit pe neașteptate.