Paradiscount

Durată 45′

Calendar

luni 22/09/2008 de la 20:00 la 20:45

Între concert și instalație, vorbit și cântat, camere de supraveghere video și teatru cu vocea „în off”, Paradiscount este un concert-performance format dintr-o serie de texte scurte care denunță, într-o manieră ludică, nenumăratele sisteme de propagandă publicitară (anunțuri în rafturile magazinelor, web marketing, presă specializată…)
Atunci când cumpărăm, consumăm, în fiecare zi, suntem noi înșine la originea alegerilor/dorințelor noastre? Cum au ajuns spațiile noastre de consum să fie adevărate parcuri de atracție mediatice reprezentative pentru frenezia cumpărăturilor și pentru relația noastră cu consumul din ziua de azi?
Creat la Teatrul Odeon din Paris, spectacolul inspirat de textele lui Patrick Bouvet fisurează aparența mult prea netedă a industriei de consum. Pentru asta, Collectif MXM folosește aceleași arme, întorcându-le cu abilitate.

după Patrick Bouvet
regie: Cyril Teste
cu: Alexandra Castellon
muzica: Nihil Bordures
video: Mehdi Toutain-Lopez
regie generală: Julien Boizard
producător: Collectif MxM
producător delegat: Made in Productions
coproducători: La Ferme du Buisson, Scene Nationale de Marne -La-Vallee / Carre des Jalles (St-Medard-en-Jalles)

Despre artiști

Collectif MxM a luat ființă în septembrie 2000, odată cu piesa Alice Underground la Conservatorul Național Superior de Artă Dramatică din Paris. Are în componență actori, regizori, light designeri, muzicieni și artiști video. Interdisciplinaritatea este în centrul căutărilor noastre.