O retrospectivă imaterială a Bienalei de la Veneția

Calendar

sâmbătă 09/11/2013 de la 17:00 la 18:30

Pentru proiectul „O retrospectivă imaterială a Bienalei de la Veneția”, întreaga istorie a Bienalei de la Veneția este luată ca punct de plecare iar un pavilion național prezintă o oglindă în care toată această istorie este reflectată. Proiectul poate fi văzut ca un omagiu al acestei istorii, ca un monument efemer dar îndrăzneț pentru aceasta, în acelaşi timp ca o critică a eurocentrismului ei, a expunerii orgolioase de putere şi lux sau a conservatorismului ei,dar şi ca o celebrare a deschiderii ei pentru experimente, pentru coexistența aproape a tuturor tendințelor, mediilor, genurilor, etc. pe care arta le foloseşte sau le reprezintă. Lucrarea face apel la memoria publicului pentru a arăta de fapt natura construită a acesteia şi pentru a dezbate/interoga ce selecție este făcută din amintiri, cine ne reaminteşte ce şi prin ce mijloace.

Acest proiect artistic a fost selectat pentru a reprezenta România la Bienala de la Veneția în anul 2013.

Stabilită în București, Alexandra Pirici lucrează nedisciplinat, în zone care traversează arta performativă, arta vizuală, intervenție (în spațiul public sau privat), muzică și film.

Manuel Pelmuș, unul din cei mai cunoscuți reprezentanți ai dansului contemporan românesc în context internațional, activează în București și Oslo. A fondat Căminul Cultural, în 2011, la București, în colaborare cu Brynjar Abel Bandlien și Farid Fairuz. În anul 2012 a primit ”Berlin Art Prize for Performing Arts” oferit de Akademie der Künste Berlin.