Nu ne-am născut în locul potrivit

Durată 95′

Calendar

sâmbătă 16/11/2013 de la 21:00 la 22:35

Spectacolul Nu ne-am născut în locul potrivit se bazează pe textul de teatru documentar scris de Alice Monica Marinescu și David Schwartz, folosind metoda verbatim, în 2011. Textul împletește poveștile de viață a 5 persoane care au trăit experiența refugiului cu fragmente din Ghidul de obținere a cetățeniei române pentru cetățeni străini. Spectacolul creează contextul favorabil pentru cunoaşterea şi înţelegerea dinamicilor migrației și refugiului, și ale statutului refugiaţilor şi migranţilor în general. Spectacolul își propune să problematizeze și să discute în sfera publică aspecte de importanță fundamentală în contextul global contemporan, precum lupta împotriva migraţiei în paralel cu nevoia de migranţi pentru dezvoltarea economiei capitaliste, nevoia de refugiu, dreptul de a călători ca drept fundamental al tuturor, instrumentalizarea „străinului” ca țap ispășitor pentru problemele sociale și economice.

concept/regie/dramaturgie: Alice Monica Marinescu și David Schwartz
distribuție: Alexandru Fifea, Katia Pascariu, Mihaela Rădescu, Andrei Șerban, Silviana Vișan
muzica: Cătălin Rulea
scenografie: Adrian Cristea

www.artapolitica.ro

 

Despre artiști

David Schwartz este regizor de teatru. Trăiește și lucrează în București. Lucrează la proiecte artistice care promovează analiza critică a „tranziției” post-socialiste și abordează perspective liberatoare asupra istoriei locale. Este co-inițiator al Platformei de Teatru Politic și face parte din colectivul MACAZ – Teatru Bar Coop.

Alice Monica Marinescu este actriță, dramaturg și artistă comunitară. Ea lucrează în București și este interesată de teatru documentar, istorie recentă, solo performance și activism. A lucrat în proiecte de teatru cu comunități vulnerabile, care adresează probleme sociale și politice, prin storytelling și istorii personale.