Macho Dancer

Preț 20 / 15
Limbă fără text

Calendar

luni 07/11/2016 de la 21:00 la 22:00

Dansul Macho este interpretat de tineri bărbați în cluburi de noapte pentru clientelă masculină și feminină. Având un registru de mișcări și corporalitate specifice, dansul Macho este un fenomen unic în Filipine. Un limbaj al seducției motivat de economie care folosește masculinitatea drept capital de corp.

Macho Dancer este o lucrare solo în care o femeie interpretează dansul macho. Întruchipând un dansator macho, ea provoacă percepția noastră asupra sexualității și pune sub semnul întrebării genul ca instrument de mobilitate socială. Spectacolul generează o buclă a genurilor în care artistul și publicul se amestecă.

concept, coregrafie și performance: Eisa Jocson (PH)
lumini: Jan Maertens
muzică: Lina Lapelyte
antrenor: Rasa Alksnyte
consiliere dramaturgică: Arco Renz
manager tehnic: Seok Hui Yap
co-producție: Workspacebrussels, Beursschouwburg Residency
sprijin: Workspacebrussels, Beursschouwburg, wpZimmer

Despre artiști

Eisa Jocson este coregrafă și dansatoare contemporană din Filipine, cu pregătire ca artist vizual, specializare în balet, dans la bară și macho dancing. Cele trei proiecte solo Death of the Pole Dancer/Moartea dansatorului la bară (2011), Macho Dancer/Dansatorul Macho (2013), Host/Gazda (2015) au fost în turnee prin Europa, Asia, America de Nord și Australia. Pornind de la dansul la bară până la cel macho și până la industria serviciilor de hosting, Eisa investighează munca și reprezentările corpului prin dans, în industria de servicii și demască formarea de gen, politicile de seducție, precum și mobilitatea socială din Filipine. În următoarele sale lucrări, intitulate Happyland/Tărâmul Fericirii, Eisa investighează munca în Filipine, performanța fericirii și producția de fantezii în interiorul celui mai mare imperiu de divertisment.

https://eisajocson.wordpress.com
https://eisajocson.wordpress.com/works/macho-dancer/