Lexicon imaginar al Clujului

Preț intrare liberă
Durată 60′
Limbă engleză/română

Calendar

joi 10/11/2016 de la 17:00 la 18:00

Lexicon imaginar al Clujului este un proiect bazat pe ideea de carte performativă – o publicație care încearcă să descrie un loc anume din lume, în timp ce obligă cititorul să se angajeze într-o mișcare și interacțiune constantă. Este un fel de ghid de oraș – un atlas, în care realitatea este amestecată cu ficțiunea, subliniind în același timp faptul că ceea ce noi considerăm a fi date istorice sunt adesea prezentate într-o manieră foarte polarizată. Prin urmare ce este adevărul și cum ajungem la el? Probabil prin încercarea de a captura spiritul locului sau prin adâncirea în poveștile nespuse moștenite de către fiecare locuitor? Ce se întâmplă dacă amestecăm acele povești cu ceea ce pare a fi un adevăr istoric?

de: Magdalena și Ludomir Franczak
producători: Konfrontacje Festival Lublin, Temps D’Images Cluj

mfranczak.blogspot.com
lfranczak.blogspot.com

Despre artiști

Magdalena Franczak  – pictor și artist interdisciplinar care lucrează cu diferite medii artistice: pictură, desen, instalație, fotografie și performance. Concepe costume și decoruri pentru teatru și participă în acțiuni performative. Este activă în spațiul public prin crearea unor picturi murale de mari dimensiuni și mici secrete ascunse în pământ împreună cu fete și femei din Polonia și Europa. Arta ei vorbește despre condiția și oprimarea corpului.

Ludomir Franczak – artist vizual, regizor de teatru, curator. Acesta explorează teme legate de memorie și identitate. Folosindu-se de tehnici intermedia, Franczak realizează proiecte complexe ce implică artele vizuale, istoria și literatura și este autor de publicații artistice.