Lansare Gazeta de Artă Politică #3: Ce fel de artă pentru publicul tânăr?

Durată 60′

Calendar

miercuri 13/11/2013 de la 16:00 la 17:00

Ce fel de artă facem pentru copii și adolescenți? O artă care să le protejeze imaginația, conservând autoritatea modelelor cunoscute, sau o artă care să-i provoace să se implice în realitățile socio-politice din jur? Este arta pentru publicul tânăr a adulților sau a copiilor și adolescenților pentru care se presupune că este concepută? Reprezintă ea nevoile și sfera de interes a acestora sau reproduce formatul artei pentru puțini? Vor fi copiii și adolescenții de mâine spectatorii și actorii sociali angajați, care pot transforma lumea în care trăiesc?

Despre artiști

Ionuț Sociu (n. 1984) este critic de teatru și jurnalist. Începând din 2004, a colaborat la diverse ziare și reviste culturale și a fost prezent în antologii colective cu traduceri și cu texte nonficționale. Între 2010 și 2012 a studiat la European College of Liberal Arts din Berlin.

Marius Bogdan Tudor (n. 1985) a absolvit în 2008 Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine la Universitatea Bucureşti, secţia Engleză – Neerlandeză, urmată de un masterat de Studii Culturale Americane la aceeaşi facultate. După un an de predat engleza şi neerlandeza la centre de limbi străine în Bucureşti (ARIEL, FIDES), face un al doilea masterat – Istorie a Europei Centrale şi de Est – la Central European University în Budapesta.