Inamicul poporului

Preț 20/12
Durată 80′
Limbă română, cu supratitrare în engleză

Calendar

miercuri 09/11/2016 de la 19:00 la 20:20

Într-un oraș care trăiește exclusiv din turism, un medic descoperă un adevăr care-i polarizează pe toţi: apele sunt infestate. După moartea unui băieţel, presa locală, investitorii, consiliul local, proprietarii și primarul încep un război de interese care pulverizează întreaga comunitate. În mijlocul lor rămâne singură, cu jumătate de kilogram de dinamită în mână, Marta, medicul orașului.

Proiectul utilizează investigaţia realizată într-un oraș din Transilvania, Sebeș, în care există o fabrică de formaldehidă – mărul discordiei dintre autorităţi și localnicii îngrijoraţi. Formaldehida este etichetată ca factor cancerigen de către Centrul Internaţional al Cercetării Cancerului.

regie: Ioana Păun (RO)
cu: Ioana Flora, Ilinca Manolache, Emilia Dobrin, Mihaela Rădescu, Cătălina Bălălău
texte: Smaranda Nicolau după o piesă de Henrik Ibsen
scenografie și muzică live: Cătălin Rulea
mișcare scenică: Carmen Coțofană
investigație: Laura Ștefănuţ
asistent de regie: Cristi Gheorghe

producător: Teatrul Mic și ARPAS (Asociaţia Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului), în cadrul proiectului Surorile Heddei. Susținerea femeilor artist din România și Estul Europei, câștigător al Ibsen Scholarship 2014.

Despre artiști

Ioana Păun (n. 1984) este regizor și producător care lucrează și cercetează internațional, având educație în teatru și arte performative la UNATC București și Goldsmiths – Universitatea din Londra. Munca ei explorează comportamentele oamenilor aflați în situații economice, politice, de sănătate – feroce. Proiectele Ioanei au fost vizibile în România, Palestina, SUA, Marea Britanie, Franța, Austria, Cehia, Grecia, Germania, Suedia și Italia, fiind produse de instituții precum Theatre Royal Stratford East Londra, Teatro Luna Chicago, MNAC, Kunstraum Lakeside Austria ș.a.