Ghinga

Durată 85′
Limbă română, cu traducere simultană în engleză

Calendar

marți 10/11/2015 de la 19:00 la 20:25

La insistenţele unei învăţătoare din comuna Ilva Mică, poetul Dan Coman acceptă să facă o vizită la școala din localitate pentru o întâlnire cu elevii clasei a cincea. Drumul din Bistriţa până la Ilva cu o Dacie veche și primirea oaspetelui de către autorităţi, „așa cum se cuvine”, cu pâine, ţuică și o masă îmbelșugată, amână considerabil momentul întâlnirii, care se dovedește a fi o serbare organizată în cinstea poeziei contemporane românești.

regie: Valentina Gabor, Leta Popescu, Andrada Lazăr
scenariu: Oana Hodade și Valeriu A. Cuc, după ‘O întâlnire cu cititorii’ de Dan Coman
cu: Doru Taloș, Cristina Bodnărescu, Cătălin Filip, Oana Mardare, Alex Tatu, Boglárka Veligdan, Cristian Vincze și Alin Popan
copiii: Vlad Morar, Maya Kovács, Mayanna Bartalus, David Chiorean, Mira Naiba, Darie Naiba, Aprilia Pogăcean, Elize Guţan Florian, Ana Petriș, Patricia Șerbănescu, Petra Purja
muzică: Răzvan Krivach
scenografie: Brîndușa C. Bălan
producător: Asociaţia Reciproca & Fabrica de Pensule

www.reciproca.ro

Despre artiști

Andrada Lazăr este absolventă a Facultăţii de Interpretare din cadrul Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, secţia Artele spectacolului muzical. În prezent masterandă a secţiei de Regie, Facultatea de teatru şi televiziune din cadrul UBB Cluj. Rolul şi aplicabilitatea muzicii în Artele Spectacolului formează, până în acest moment, fundamentul căutărilor ei. În 2013 montează „Roldelinda, regina de’ Longobardi”, o adaptare a operei lui G.F. Handel, prezentată în primă audiție națională publicului clujean.

Valentina Gabor este licenţiată în Cinematografie, Fotografie, Media și absolventă a masteratului Facultăţii de Teatru şi Televiziune, secţia regie de teatru. Este interesată de temele sociale şi de evoluţia individului în societate.

Leta Popescu activează ca regizor în teatre independente și de stat. Este membru fondator al Asociaţiei Reciproca și lucrează la proiectul Focus Atelier. Colaborează frecvent cu Reactor de creaţie și experiment Cluj.