Foamea noastră cea de toate zilele

Durată 120′
Limbă română

Calendar

sâmbătă 14/11/2015 de la 18:00 la 20:00

Public şi artişti recreează împreună planul unui filantrop român foarte puţin cunoscut, de a vindeca „foamea noastră cea de toate zilele” la începutul anilor 90 printr-o cină cu prieteni. O experienţă imersivă care îşi propune să exploreze natura sărăciei din România, relaţia dintre schimbare socială reală şi procesul artistic, conflictul dintre realitate şi ficţiune şi felul în care îl consumăm în timpul participării la un spectacol.

regie: Ana Mărgineanu, Radu Apostol
text: Peca Ştefan
cu: Katia Pascariu, Sabrina Iaşchevici, Sebastian Marina, Viorel Cojanu, Raul Stănulescu (vioară)
coregrafia: Carmen Coţofană
scenografie: Arh. Gabi Albu
companie: Replika
producție: Replika. Proiect cultural finanţat de AFCN şi ARCUB
parteneri: Primăria Sector 4, ColectivA

Despre artiști

Ana Mărgineanu, regizoare de teatru, stabilită la New York. Creaţiile sale au fost prezentate la New York, Buenos Aries, Edinburgh, Madrid, Mexico, Dublin, Düsseldorf, Sankt Petersburg, Stuttgart şi Viena. Spectacolul The Window a primit 4 premii New York Innovative Theatre Awards.

Radu Apostol este unul dintre cei mai cunoscuți regizori implicați în zona teatrului social, cu spectacole montate în diverse teatre din țară, montări controversate, discutate, premiate. Este co-inițiator al proiectului dramAcum. Printre cele mai cunoscute spectacole ale lui se numără Acasă de Ludmila Razumovskaia, la Teatrul Ion Creangă, Drept ca o linie de Luis Alfaro, la Teatrul Maria Filotti, Brăila, sau Woyzeck, de Georg Büchner, la același teatru. A fost coordonator al proiectului „ACASĂ” – o casă pentru copiii străzii, Asociaţia Casa Deschisă, Fundaţia Step by Step, Teatrul Ion Creangă. Crede că întâlnirea dintre profesioniști și neprofesioniști pe scenă este extrem de productivă artistic și stă departe de teatrul „de muzeu”.

Peca Ştefan e considerat a fi una dintre vocile cele mai importante din dramaturgia română contemporană. Piesele lui au fost prezentate în Europa, Statele Unite şi America de Sud. Acestea au câştigat diferite premii, incluzând Premiul pentru Inovaţie la Heidelberg Stuckemarlt (2007). Peca este membru-partener în compania PopUP Theatrics din New York.