Filme de video-dans

Durată 330′

Calendar

duminică 15/11/2009 de la 16:00 la 21:30

Paradis
regie: Marie-Hélène Rebois
coregrafie: Jose Montalvo și Dominique Hervieu
producător: ARTE France, les Films Pénélope
durata: 26’

Spectacolul Paradis a primit din primul moment aprecieri pline de entuziasm pentru efectele aproape magice create prin suprapunerea dansatorilor cu imaginile lor proiectate pe ecrane imense și pentru alăturarea diferitor culturi și genuri muzicale.

Josef Nadj – Dernier paysage
regie și coregrafie: Josef Nadj
producător: ARTE France, les Poissons volants
durata: 51’

Într-un peisaj real, de lângă orașul său natal, Kanizsa, Joseph Nadj își reconstruiește trecutul, se întoarce la sursele creației sale, conturându-și un autoportret acompaniat de muzica lui Vladimir Tarasov. Realitatea se întrepătrunde însă cu ficțiunea, iar gesturile sunt acompaniate de desenele artistului.

Orfeu și Euridice
regie: Vincent Bataillon
muzică: Christoph Willibald Gluck
coregrafie: Pina Bausch
producător: ARTE France, Bel Air Media
durata: 104’

De o frumusețe aproape ireală, melanjul armonios de muzică și coregrafie, de voci și mișcări, Orfeu și Euridice lasă sentimentul de încredere în puterea naturii umane. Proiecția este un omagiu adus Pinei Bausch, dispărută acest an.

Bill T. Jones & solos
regie: Don Kent
coregrafie: Bill T. Jones
producător: ARTE France, Bel Air Media
durata: 26’

Pe muzica lui Edgar Varése, J.S. Bach și Blossom Dearie, Bill T. Jones traversează emoții intense cu delicatețe și violență, cu o vitalitate surprinsă de Don Kent în acest film, care unește trei solouri ale coregrafului american: Ionization, Chaconne și Tea for Two.

The Cost of Living
regie: Lloyd Newson
producător: DV8
durata: 35’

The Cost of Living provoacă o redefinire a grației și perfecțiunii, demonstrând că, dincolo de prejudecățile societății, dizabilitățile nu sunt o piedică nici măcar când este vorba despre dans.

Space In
regie: Boris Van der Avoort
coregrafie: Thomas Hauert
durata: 10’

Folosind imaginea video, artistul plastic Boris van der Avoort găsește o manieră originală de a analiza mișcarea, iar fratele sau, Aliocha, acompaniază întregul proces prin coloana sonoră compusă pentru acest film dinamic.

Fără cuprins / No Content
producători: Eduard Gabia și Ion Dumitrescu
durata: 14’

Un grup de oameni într-un spațiu căruia nu i s-a dat încă o funcție, o identitate. Un „loop” cotidian, ineficient, care însă intră într-un raport diferit cu realitatea și cu modurile consacrate de a trăi.

Televiziunea ARTE este promotorul proiectului Temps d’Images și oferă partenerilor posibilitatea de a oferi publicului filme de înaltă calitate artistică. Pe lângă producțiile ARTE, vor putea fi vizionate și alte producții de video-dans din România și străinătate.