Endurance

Durată 40′

Calendar

miercuri 20/10/2010 de la 20:00 la 20:40

Urmărind explorarea pierderii, încă o dată, ideea căderii şi a cursului este expusă într-o zonă nesigură. În reprezentaţie, într-un vid, două personaje îşi confruntă tehnicile şi scopurile. Corpurile desenează o topografie ce consistă din direcţii şi zone. Două suprafeţe de proiecţie, fondul şi primplanul care susţin imaginea şi textul. O reprezentaţie care oscilează între luptă şi joc, înaintea colapsului.
Este cineva care nu îşi mai poate aduce aminte ce gândea. Originea ideilor lui a devenit o realitate străină de sine. Textul care ne informează că pierderea se desfăşoară pe ecran, într-o manieră schimbătoare. O voce este auzită. Încearcă să redefinească un punct de start, o origine, pornind de la persoana însăşi. De unde se află el.

compania: A.lter S.essio (Franța)
concept, imagini, sunet, programare:
Fabrice Planquette
coregrafie: Yum, Nelson Reguera, Gianni Joseph
interpreţi: Yum, Gianni Joseph
texte, voce: Arnaud Michniak
costume: Yum, Fabrice Planquette
tehnică video, imagini și regie: Thierry Wilmort, Sophie Leconte
lumini: Julien Dufour
responsabil producţie: Diane Lara
administrare si difuzare: Charlotte Auché
producţie: Panem Et Circenses
parteneri: Festival de Saint Riquier, Conseil régional de Picardie, DRAC Picardie, La Lune des
Pirates, Maison de la Culture d’Amiens
mulţumiri: Centrului Cultural Francez Cluj

www.pan-etc.net

Despre artiști

A.lter S.essio este o secţiune condusă de Fabrice Planquette ca director artistic din 1998. Fiecare proiect este rezultatul unei cercetări specifice, interdisciplinare şi interactive. Fabrice Planquette a lucrat în special ca designer de sunet şi compozitor în domeniul vast al muzicii experimentale, poeziei sunet, instalaţiei şi performance. I-a fost acordat grant-ul Villa Kujoyama din 2006, în Kyoto.