Duet în trecere

Preț 20/15
Durată 50′
Limbă fără text

Calendar

sâmbătă 12/11/2016 de la 20:00 la 20:50

Cum raportăm practica noastră de mișcare la muzică? Lucrăm cu ea ca și cum ar fi al treilea corp, o ascultăm, ne contaminăm, o preluăm fizic și afectiv, negociem și compunem cu ea, construind și abandonând relaţii, sau lăsăm mișcarea să curgă instinctiv în acea vrajă energetică specifică muzicii, în care dansul devine ritualic, de transă, când muzica ne fură și conceptele dispar, când conștiinţa e în altă parte și dracul și-a băgat coada.

Ce fel de dans produce combinaţia dintre David, Dancs și muzică?

Pe durata prezentării, trecem prin playlist-ul următor:
1. început
2. e în aer
3. tablou dramatic
4. pe dos
5. party emoţional
6. dans cu dracul
7. suspans
8. final greu

de/cu:  Mihaela Dancs și Andreea David
producător: Colectiv A prin Fondul Colectiv de Creaţie
sprijinit de: Centrul Naţional al Dansului București
co-finanţator: Administraţia Fondului Cultural Național

Duet în trecere este rezultatul rezidenţei artistice a Mihaelei Dancs și Andreei David din mai 2016, în spaţiul RAP din Fabrica de Pensule, Cluj.

Despre artiști

Mihaela Dancs dansează în teatre, apartamente, galerii de artă, fabrici, biserici, studiouri de dans, poduri, muzee din Bucureşti, Londra, Timişoara, Veneţia, Praga, New York, Viena, Stockholm, Frankfurt, Cluj sau Tokyo. Colaborează cu Cătălina Gubandru, Mădălina Dan, Florin Flueras, Paul Dunca, Carmen Coţofană, Vava Ștefănescu, Rui Catalao, Cosmin Manolescu, Zan Yamashita, Doris Uhlich.

Andreea David este performer și arhitect. Participă în festivaluri precum Explore Dance Festival, Impuls Tanz Viena, Temps d’Images Cluj și Like CNDB. Lucrează solo sau în colaborare cu alți artiști. În 2015 iniţiază Laboratorul de Practici Comune, un cadru de lucru și experiment în grup care susţine împărtășirea, dezvoltarea și explorarea practicilor coregrafice și performative.