Dacă voi nu ne vreţi, noi vă vrem

Durată 30′

Calendar

vineri 18/11/2011 de la 14:40 la 15:10

Alexandra Pirici a conceput un proiect prin care creatorii lui încearcă să construiască o relaţie dinamică între individ, monumentul public – care nu are nevoie de consimţământ public pentru a fi construit –, şi construcţiile – model de arhitectură totalitară – devenite acum simboluri naţionale. Artiştii privesc această perspectivă ca pe o practică necesară, o încercare de a evolua, înnoi sau de a interveni, de a te confrunta cu şi, totodată, de a „încorpora” construcţia.

În final, acest proiect marşează pe ideea de a-ţi afirma poziţia în raport cu ceva care te „încorporează” şi te reprezintă, dar care încearcă și să stabilească o „practică a prezenței” prin repetarea secvenţelor sale în spaţiul public în fiecare zi, pe durata unei luni de zile.

concept: Alexandra Pirici
Produs și finanțat de Centrul Național al Dansului București

Despre artiști

Alexandra Pirici este o artistă care lucrează nedisciplinat, între coregrafie, arte vizuale și muzică (sub numele Adda Kaleh). În 2013, a semnat împreună cu Manuel Pelmuș acțiunea continuă O retrospectivă imaterială a Bienalei de la Veneția, iar lucrările ei au fost prezentate în contexte ca Van Abbemuseum, Centre Pompidou, Manifesta 10, Hebbel am Uffer etc. În cadrul festivalului, Alexandra Pirici prezintă Instrumente delicate manipulate cu grijă, o acțiune continuă co-produsă de imagetanz/brut Viena și Centrul Național al Dansului București.