Temps d’Images 2009 Experimentează
Temps d’Images 2009 Experimentează
Chemarea lui Matei
Calendar
Matei, un tânăr informatician, recompune povestea sa imposibilă de iubire, la limita dintre real și virtual. Pierdut printre chemările vieții, reprezentate de diverse personaje din povestea lui, Matei se află mereu într-o dezolantă și autocritică relație cu sine, într-un balans continuu între ceea ce face și ceea ce gândește. Avem astfel acces la cel puțin câteva paliere din viața lui: ce face, ce spune, ce crede despre ceea ce face și spune și, nu în ultimul rând, ce ar prefera să facă/spună. Avem apoi acces la o serie de alte personaje care gravitează în jurul lui, față de care din nou reacțiile lui Matei sunt diferite de la gând la fapt. Toate aceste elemente și paliere care îi colorează existența devin creatori de atitudini preluate în spectacol în ordinea aparent haotică în care se formează în mintea lui Matei, în interferența lor, care se bazează pe conexiuni mai mult sau mai puțin evidente.
Singur pe scenă, Matei se reîntâlnește cu celelalte personaje din „filmul” întâlnirii sale cu femeia inaccesibilă de care se îndrăgostește numai pe proiecțiile care îl înconjoară, și, odată cu el, înconjoară și publicul, într-o ultimă încercare de a se întâlni cu sine.
regia: Andreea Iacob
scenariul: Ozana Budău, dupa romanul omonim al Florinei Ilis
cu:
pe scenă: Filip Odangiu
în filmele proiectate: Filip Odangiu, Irina Wintze, Hatházi András, Ramona Dumitrean, Petre Băcioiu, Cătălin Herlo, Dan Chiorean, Raluca Sava, Silviu Ruști
scenografia: Bianca Imelda Jeremias
muzica:
fragmente din: Sigur Rós, Philip Glass, Radiohead, Alexander Bălănescu, Cirque du Soleil, Tori Amos.
producție: Teatrul Național Cluj-Napoca
Despre artiști
Andreea Iacob s-a născut în 1980 la Cluj. Este absolventă a Facultății de Teatru și Televiziune din cadrul Universității Babeș-Bolyai. Actualmente lucrează la aceasta facultate precum și la Teatrul Național Cluj. A montat spectacolele: chemarea lui matei, după romanul omonim al Florinei Iliș; Harry Potter, după romanul cu același nume de J. K. Rowling, Cluj, travesti, după romanul cu același nume de Mircea Cărtărescu, Cluj, toate trei dramatizate de Ozana Budău și ctrl+alt+del de Andreea Iacob, după requiem de Leonid Andreev. În 2006 și 2007 a realizat ateliere de teatru cu deținuți din cadrul Penitenciarului de Maxima Siguranța Gherla finalizate cu două scurte spectacole. A beneficiat de o rezidență de creație la Paris oferită de ICR și de o bursă Erasmus la Universitatea din Pécs. A fost membru al Teatrului Imposibil din Cluj, în cadrul căruia a participat la organizarea Festivalului Internațional de Teatru Experimental man.in.fest.