Chantiers: Maria Baroncea, Mihaela Kavdanska, Vlad Basalici

Calendar

miercuri 11/11/2009 de la 21:30 la 22:30

Interesul meu este să lucrez cu imaginea – ca formă, situație, context, să compun prin imagine, diferit de modul în care am lucrat până acum – unde imaginea era în primul rând rezultatul unei experiențe fizice. Mă interesează să experimentez acest mod de a construi un spectacol, o dramaturgie discontinuă la nivel de sens, la nivel de coerență a lucrurilor care de obicei fac conexiuni imediate din prisma unei logici învățate pe parcursul anilor, a sensului comun la care a ajuns lumea în acest moment. Îmi place de asemenea și ideea de a scrie un scenariu înaintea fiecărei zi de laborator pe care să-l „înscenăm”, ținând cont de felul în care alegem să compunem cu imagini.

Maria Baroncea

coregraf/dansator: Maria Baroncea
artist visual: Mihaela Kavdanska, Vlad Basalici

Despre artiști

Maria Baroncea a absolvit secția de coregrafie a UNATC București. A studiat cu Rui Horta, Mark Tompkins și Nuno Rebelo, Ivan Wolfe, Inaki Azpillaga (Ultima Vez) și cu Lisa Race în timpul bursei la Internationales Tanzfest Berlin Tanz im August. A performat cu grupul Marginalii, Station Clock, coregrafia Manuel Pelmuș, Brynjar Bandlien și Florin Fieroiu, în Journal cu Silenda Company – Laura Simi și Damiano Foa, în Stars High in Amnesia’s Sky, coregrafia Mihai Mihalcea. Printre propriile coregrafii se numără: Map of Thoughts / Last Concern About Fitting into the World prezentat la Balkan Dance Platform 2005, 100% Dans la CNDB și Oda artificialului, o coproducție a CNDB și Desingel-Antwerp.

Mihaela Kavdanska aka Mika s-a născut în Bulgaria și a absolvit secția de pictură a Universității de Artă București. Participă la expoziții, bienale, festivaluri de artă vizuală și film cu proiecte ca: Re-vision Bangkok / New Media Art and Interactivity; Charging the City Project, video instalație la bienala August in Art, Varna; Chroma Reality – instalații interactive live pentru Future Shorts, Ntervino.av, Urban Explorer; concept/designul expoziției Jukebox City. Bucharest Today. Histories and Architectures, We Are the Weather, la Bienala femeilor artiste din țările balcanice, National Gallery for Foreign Art, Sofia 2003, Trienala internațională de artă contemporană Balkan Art 2002, Free Manifesta, Frankfurt 2002, Free Biennial, New York, 2002 etc.
Ca VJ participă la Moving Patterns Festival și lucrează cu artiști ca Matze, Gojira & Kosak, Sunday People, Timpuri noi, B. Fleischmann, Electric Brother.

Vlad Basalici a absolvit în 2000 Universitatea Babeș-Bolyai Cluj, secția Filozofie, în cadrul Facultății de Istorie și Filozofie, specializare în Estetică. Între 2002-2005 a fost preparator universitar la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj, Facultatea de Studii Europene. În iunie 2009 prezintă o instalație video în cadrul expoziției Upside Down la evenimentul Street Delivery Verona, București. În septembrie-octombrie 2009 prezintă o altă instalație video în cadrul expoziției Magic Blocks Aedesland, Berlin.