Chantiers: Mădălina Dan & Ciprian Mureșan

Calendar

sâmbătă 14/11/2009 de la 20:00 la 21:00

Propunerea mea se referă la un tip de abordare și înțelegere a fenomenului de lume pornind de la reperarea, prin intermediul corpului, a nevoilor umane, fie ele fiziologice sau spirituale. Proiectul propune observarea, cu ajutorul camerei video a existenței umane, având ac prim factor de interes corpul și relația acestuia cu mediul înconjurător. Camera video – conștiința ochiului exterior. Imaginea exterioară a corpului meu; diferențe între corpul subiectiv și corpul obiectiv; Corpul în somn. Corpul static, nespectaculos, cum poate fi acesta valorificat atât ca reprezentare performativă cât și ca material video. Specularea diferențelor dintre arta performativă și arta video; lucrul cu prezența fizică și cu cea mediată. În ultima vreme m-a preocupat domeniul imaginarului, cum acesta se aplică într-un spectacol, având ca metodă improvizația și compoziția în timp real cu mișcare și text. Mă interesează să descopăr cum se poate lucra cu imaginarul în domeniul artei video.

Mădălina Dan

coregraf/dansator: Mădălina Dan
artist vizual: Ciprian Mureșan

Despre artiști

Mădălina Dan este laureată a Premiilor CNDB 2015. Ea a iniţiat şi produs o multitudine de spectacole, dezbateri şi ateliere de dans. O prezenţă constantă pe scena de dans din România şi unul dintre artiştii cei mai importanţi ai unei noi generaţii de dansatori şi coregrafi, artista a fost premiată pentru contribuţia sa în dans şi performance prin ateliere, laboratoare de creaţie şi proiecte de mentorat.

Ciprian Mureșan (n. 1977) este un artist vizual care trăiește și lucrează la Cluj; din 2005, este editor în cadrul redacției revistei IDEA artă + societate. În 2014 a fost profesor invitat la Hochschule für Bildende Künste Braunschweig. Cele mai recente expoziții personale includ: Obstacle Racing, Hochschule für Bildende Künste Braunschweig (2014), Stage and Twist (cu Anna Molska), Tate Modern, Londra (2012), Recycled Playground, expoziție itinerantă, FRAC Champagne-Ardenne, Reims (2011), Centre d’art contemporaine, Geneva (2012) și Contemporary Art Gallery, Vancouver (2013). Expoziții de grup (selecție): Six Lines of Flight: Shifting Geographies in Contemporary Art, San Francisco Museum of Modern Art (2012); Les Promesses du passé, Centre Pompidou, Musée National d´Art Moderne, Paris (2010); The Generational: Younger Than Jesus, New Museum, New York; Seducția intervalului, Pavilionul României, Bienala de la Veneția, ediția 53 (2009).