Chantier video-dans

Life versus death, an open diary este un proiect de video dans, de documentare a unei experienţe artistice comune între coregrafa Marlene Freitas din Lisabona şi Bogdana Pascal, artist media din Bucureşti. Cele două artiste au primit din partea organizatorilor un „wild card” în ceea ce priveşte conţinutul artistic al filmului. Încercarea de cunoaştere reciprocă via email până la momentul începerii efective a proiectului a dat la iveală preocupări comune în jurul ideii de jurnal între realitate şi ficţiune. Jurnalul reprezintă un program zilnic de observaţie, dar şi posibilitatea de a construi un spaţiu relativ necunoscut şi ascuns care în final se dovedeşte a deveni public şi deschis. Filmul se doreşte a fi o călătorie în care Marlene Freitas şi Bogdana Pascal experimentează ficţiunea şi realitatea.

Despre artiști

Marlene Monteiro Freitas – coregraf
A studiat dansul la Lisabona (1998-2002) şi în Bruxelles, la P.A.R.T.S (2002-2004) sub îndrumarea Annei Teresa De Keersmaeker. Ca şi dansatoare a lucrat cu nume ca Boris Charmatz (All Cunnigham, 2008), Emannuelle Huynn (Le Grand Dehors, 2007) etc. În calitate de coregraf a produs A lmprobilidade de certeza (2006), Larvar (2006), Primeira Impressão (2005) etc.

Bogdana Pascal – artist media
Participă ca artist video şi regizor artistic la diverse proiecte de dans contemporan ca Terains Fertiles, Bucarest en Dix Mots, Migrant Body, este realizator de scurt-metraje artistice, trailere, spoturi şi al emisiunilor Performdance (2003-2007) şi Kinetica – Laboratoarele corpului (2005-2006) pentru TVR Cultural. De asemenea, este producător de programe de dans pentru TVR (Festivalul Artelor, Festivalul Internaţional G. Enescu).