Capete înfierbântate

Durată 100′

Calendar

sâmbătă 19/11/2011 de la 18:00 la 19:40

Capete înfierbântate este conceput ca o arhivă a spectacolelor din 13-15 iunie 1990. Proiectul documentează peste 30 de interviuri cu importanți actori sociali ai evenimentelor din iunie ‘90. Capete înfierbântate dezvăluie fragilitatea versiunilor istorice de culise, completând astfel istoria oficială și argumentând că, de fapt, istoria este compusă din bucăți de adevăr multiple și cu multe fațete.

Proiectul 13-15 Iunie 1990 culege aspectele vulnerabile ale istoriei recente cu scopul de a deschide mai multe perspective fie evenimentelor deja-cunoscute, fie celor uitate deja din memoria colectivă. Astfel, Capete Înfierbântate adună mărturii atât contradictorii cât și complementare, care se apleacă asupra unei întrebări fundamentale: „Cine ne face istoria – evenimentele ei sau memoria neclară? Cine creează versiunile publice ale celor care se aflau și încă se află la conducere?”

regie: David Schwartz
cu: Alexandru Potocean
scenografie: Adrian Cristea
sunet/muzică: Cătălin Rulea
video: Cinty Ionescu
text: Mihaela Michailov
producători: Centrul Pentru Introspecție Vizuală și TangaProject

http://capeteinfierbantate.blogspot.com

Despre artiști

David Schwartz este regizor de teatru. Trăiește și lucrează în București. Lucrează la proiecte artistice care promovează analiza critică a „tranziției” post-socialiste și abordează perspective liberatoare asupra istoriei locale. Este co-inițiator al Platformei de Teatru Politic și face parte din colectivul MACAZ – Teatru Bar Coop.

Mihaela Michailov este dramaturg și critic de artele spectacolului. A scris scenarii de teatru documentar: Capete înfierbântate și Sub Pământ (regia David Schwartz), texte pentru copii și adolescenți: Copii răi (regia Alexandru Mihăescu), Familia Offline (regia Radu Apostol). Din 2012 colaborează cu regizorul Radu Apostol la proiecte de teatru educațional.