Căpcăuni

Durată 60′
Limbă română, cu supratitrare în engleză

Calendar

marți 10/11/2015 de la 17:30 la 18:30

Căpcăuni propune o călătorie în centrul homofobiei din lumea de azi. Din Franța până în Rusia, din Uganda în Iran – trecând prin Bulgaria, Africa de Sud, Camerun, Grecia, Brazilia, România – textul realizează o panoramă a unei discriminări care exclude social, care ucide direct sau indirect, care există sub numeroase forme, toate cauzând durere și suferință.

de: Yann Verburgh
traducere: Eugen Jebeleanu, cu sprijinul Asociației Beaumarchais-SACD

Despre artiști

Yann Verburgh este un autor ancorat în timpul său, nerăbdător să îl povestească și chiar să îl denunțe. Cu scrisul său puternic, personal, oral, direct, el dă glas atât victimelor cât și asasinilor, fără să judece. Cu modestie și sensibilitate, dar fără complezență sau patos, el spune povestea societății în care trăiește și invită la o necesară reflecție. Textele sale, de o mare umanitate, au o rază de acțiune universală.

Piesa sa, Căpcăuni, a primit în Franța numeroase distincții: Beaumarchais-SACD, al Centrului Național de Teatru, Favorit al Biroului Cititorilor de la Comedia Franceză. El a avut, de asemenea, numeroase lecturi și a făcut obiectul unei rezidențe la Chartreuse – Centrul Național al Dramaturgiei.