Blind Questions: I See You Me Neither

Durată 85′

Calendar

luni 09/11/2009 de la 20:30 la 21:55

Blind Questions: I See You Me Neither este un performance de dans având ca temă iubirea. Procesul de creație pentru acest performance a fost unul atipic. Prin folosirea unor mijloace diverse, (multimedia, film, interviuri cu experți), se creează o mare varietate de niveluri de percepție. Prin tratarea multistratificată a temei, filmul și dance performance-ul se întâlnesc și se ating în timp real; încep să comunice, intră în dialog, împrumută teme și imagini una de la alta și produc noi decoruri. În film, o putere stranie, „misterul iubirii”, îi atrage pe cei doi (Alexandre Castres și Alexandra Naudet), unul către altul. Ceva care îi face să penduleze între momente de o armonie infinită și scene pline de lipsă de control. În contrast cu protagoniștii filmului, personajele care apar în performance se comportă ca niște ingineri. Încearcă lucrurile, examinează aproape maniacal fiecare aranjament-test. Variază într-una situațiile, crezând că așa vor ajunge mai aproape de găsirea unei soluții. Care este construcția potrivită? Este devotamentul singura soluție pentru a găsi împlinirea, nu analiza științifică, ci experiența intuitivă? Este receptivitatea către sentimente, pierderi, respingere, singurătate și auto-abandonare motorul care animă aceste personaje?

regie: Stephanie Thiersch
video: Anja Theismann
dans/creație: Viviana Escalé, Orlando Rodriguez, Juliana Venter, Jens Münchow, Alexandre Castres, Alexandra Naudet
dramaturgie: Rosi Ulrich
muzică/compoziție: Joseph Suchy
DOP/lumini: Kathy Sebbah, Javier Ruiz Gómez
produs de: Compania MOUVOIR/Stephanie Thiersch, în co-producție cu Tanzhaus nrw în cadrul festivalului TEMPS D’IMAGES; în cooperare cu Freihandelszone–Ensemblenetzwerk Köln, 58Filme și DOCK 11; cu sprijinul PACT Zollverein. Filmul a fost creat în cadrul rezidenței la Ferme du Buisson, Scène Nationale de Marne la Vallée.

 

Despre artiști

Stephanie Thiersch s-a născut în 1970 și a studiat dans clasic în Wiesbaden și științele culturii la Mannheim. În Franța a descoperit stiluri contemporane de dans și a lucrat în grupuri independente. În ultimul său proiect, s-a îndreptat către video dans și a continuat cu un Master la Academia de Arte Media din Köln. În acest moment, își înființase deja compania Mouvoir (1998), cu care a produs performance-uri, filme și instalații ce au fost prezentate în toata Germania precum și la Paris, Roma, Lisabona, Helsinki, Singapore, Costa Rica, Jakarta sau Togo. „Mouvoir“, spune Stephanie, „este un apel către un simț al percepției pe mai multe nivele care concentrează atenția pe corpuri și condiții niciodată localizate cu acuratețe, dar care aspira să-și depașească propriile locații demarcate“.

A primit premiul pentru video dans german în 2002 pentru filmul Georgia și furtherance award pentru artiști acordat de Ministerul Regiunii North Rhine și Westphalia. În 2005, a primit Cologne Dance Theatre award pentru piesa Under green Ground. Piesa Helter Skelter concepută pentru patru dansatori a primit premiul Theaterzwang Festival în Dortmund și a fost prezentată în turneu în versiunea Helter Skelter vol. 2. După beautiful me (2006), a deschis festivalul Les Repérages 2007 în Lille cu solo-ul său Living Room.