At Work in Factories!

Durată 30′

Calendar

duminică 20/11/2011 de la 14:00 la 14:30

Proiectul At work in factories! a fost conceput de Catedra de Istorie Temporară prin intermediul documentelor și arhivelor, alcătuind reprezentații performative pentru una dintre cele mai consecvente comunități sociale din istoria recentă a României – fabrica.

Percepută ca un spațiu al unui perpetuu „workhood”, fabrica conturează relația noastră fizică și mentală cu societatea muncitorilor, produsele lor vizibile și invizibile. În fabrici, noi: lucrăm, vorbim, producem, elaborăm istorii temporare, socializăm în comunități mai mici sau mai mari, consimțim, ne temem, ne luptăm, re-producem cercuri de tăcere.

concept: Anca Benera & Mihaela Michailov

Despre artiști

Mihaela Michailov este dramaturg și critic de artele spectacolului. A scris scenarii de teatru documentar: Capete înfierbântate și Sub Pământ (regia David Schwartz), texte pentru copii și adolescenți: Copii răi (regia Alexandru Mihăescu), Familia Offline (regia Radu Apostol). Din 2012 colaborează cu regizorul Radu Apostol la proiecte de teatru educațional.

Anca Benera este artist visual, co-fondatoarea Centrului de Introspecție Vizuală din București. Ea practică o artă bazată pe investigație, concentrându-se cu precădere asupra spațiului public, văzut ca resursă, dar și ca o platformă de prezentare și informare asupra proiectelor sale.