As if (we would be)

Durată 90′

Calendar

marți 15/11/2011 de la 20:00 la 21:30

Nu se întâmplă nimic; combinații secrete ne determină starea sufletească; comunicare non-verbală. Ultima creație pentru șapte dansatori a coregrafei Stephanie Thiersch și a artistei-media Angela Melitopoulos se axează pe mimică: imitație, adaptare la structuri, deghizare, sărituri, transformare în persoane invizibile și ieșite din tipare. Dacă rutina și invenția monopolizează discursul și mișcarea, mimetismul modelează granițele dintre individ și grup, într-o lume guvernată de o mulțime de reguli și reinventată fără încetare. Cei aleși să pătrundă și să negocieze cad pradă secretelor publice. Aici, scena devine un tărâm al făgăduinței, care observă nașterea dramei într-o lume plină de disimulări.

Cu această spectacol strălucitor, Stephanie Tiersch dovedește încă o dată că aparține diviziei de frunte a coregrafiei germane. – AKT

companie: MOUVOIR/Stephanie Thiersch
concept/dramaturgie: Angela Melitopoulos, Stephanie Thiersch
coregrafie și regie: Stephanie Thiersch
creația și interpretarea: Viviana Escalé, Inés Hernandez, Mu-Yi Kuo, I-Fen Lin, Victor Launay, Nicolas Robillard, Valenti Rocamora i Tora
în discuție: Anselm Franke
video: Angela Melitopoulos
adaptare video după Sala de la Tele: Meggie Schneider
co-coregrafie: Alexandra Naudet
consultant: Gerald Siegmund
asistent: Angela Harter
sunet/compoziție: Vitor Joaquim, Joseph Suchy
mixaj muzical: Lyoudmila Milanova
costume: Sabine Schneider
scenografie: Stephanie Thiersch, Angela Melitopoulos, Angela Anderson, Niko Moddenborg
director tehnic/regia de lumini: Niko Moddenborg
management: Felix Wittek
organizare: Ines Disselbrede
PR/marketing: Jessica Otten
grafic design: Jörg Waschat
fotografie: Tom Trambow

Despre artiști

Stephanie Thiersch s-a născut în 1970 și a studiat dans clasic în Wiesbaden și științele culturii la Mannheim. În Franța a descoperit stiluri contemporane de dans și a lucrat în grupuri independente. În ultimul său proiect, s-a îndreptat către video dans și a continuat cu un Master la Academia de Arte Media din Köln. În acest moment, își înființase deja compania Mouvoir (1998), cu care a produs performance-uri, filme și instalații ce au fost prezentate în toata Germania precum și la Paris, Roma, Lisabona, Helsinki, Singapore, Costa Rica, Jakarta sau Togo. „Mouvoir“, spune Stephanie, „este un apel către un simț al percepției pe mai multe nivele care concentrează atenția pe corpuri și condiții niciodată localizate cu acuratețe, dar care aspira să-și depașească propriile locații demarcate“.

A primit premiul pentru video dans german în 2002 pentru filmul Georgia și furtherance award pentru artiști acordat de Ministerul Regiunii North Rhine și Westphalia. În 2005, a primit Cologne Dance Theatre award pentru piesa Under green Ground. Piesa Helter Skelter concepută pentru patru dansatori a primit premiul Theaterzwang Festival în Dortmund și a fost prezentată în turneu în versiunea Helter Skelter vol. 2. După beautiful me (2006), a deschis festivalul Les Repérages 2007 în Lille cu solo-ul său Living Room.