ARTE by Night – 25 septembrie

Preț intrare liberă

Calendar

joi 25/09/2008 de la 21:30 la 23:00

DANSE DANSE DANSE – Chrysalis
coregrafia: Wayne McGregor
regie: Olivier Megaton
durata: 26’

K a descoperit că este diferit de celelalte insecte, gândește, există și vrea să devină… o ființă umană! Va ajunge până la urmă să-și trăiască povestea de dragoste imposibilă cu fata acea rătăcită?

Cărți Poștale
coregrafie: Raimund Hoghe
interpretare: Raimund Hoghe și Lorenzo De Brabandere
regie: Richard Copans
durata: 26’

Universul lui Raimund Hoghe, care a fost dramaturg al lui Pina Bausch între 1980 și 1990, plasează în spațiu și muzică ritualurile corpului, într-un amestec paradoxal de blândețe, lirism și minimalism. Dansul se dezvoltă în fraze și tablouri succesive, acompaniate fiecare de către un cântec, într-un fel de juke-box sentimental.

In pages
coregrafie: Saburo Teshigawara
regia: Elisabeth Coronel
durata: 25’

In pages este transpunerea pentru ecran a unei părți din coregrafia originală Bones in pages. Teshigawara știe să dea prezență fizică spațiului, timpului și muzicii, și percepe universul obiectelor ca pe o materie vie. Cărțile, în acest caz, sunt o existență tăcută prin suflul memoriei care se desprinde din paginile lor.

Counter Phrases
coregrafie: Anne Teresa de Keersmaeker
regie: Thierry de Mey
durata: 26’

Zece scurt metraje de Thierry de Mey puse pe muzică live de către zece compozitori, despre zece fraze coregrafiate de Anne Teresa de Keersmaeker și interpretate de Rosas. Aceste zece filmulețe captează tot ce este mai bun în colaborarea dintre cei doi: douăzeci de ani de variații, algoritmi și formule care supun mișcarea și spațiul capriciilor matematice ale plăcerii.