ARTE by Night – 24 septembrie

Preț intrare liberă

Calendar

miercuri 24/09/2008 de la 21:30 la 23:00

DANSE DANSE DANSE – If not, why not?
coregrafie: Akram Khan
regie: Daniel Wiroth
durata: 23’

Precizia și justețea fiecărui pas, fiecare curbură, fiecare atitudine corporală sunt o îmbinare între dansul Kathak, pe care coregraful Akram Khan l-a studiat în Bangladesh-ul natal și dansul contemporan.

Solos
coregrafie și interpretare: Bill T. Jones
regie: Don Kent
durata: 26’

„Mă revolt împotriva istoriei și împotriva lenei spirituale a lumii, am încredere în viitor… și sufăr ca un artist, mă îndoiesc ca un artist. Da, voi fi întotdeauna un artist! Sunt prea nebun ca să fiu orice altceva.” Bill T. Jones

Le Temps du Repli
coregrafie: Joseph Nadj
regie: Cathie Levy, în colaborare cu G. Martin-Calveyrach
durata: 26’

Cuplul conține în sine potențialitatea tuturor dramelor pentru că este purtătorul unei culpe originare. Ceva s-a spart în cuplul primordial al genezei. În Temps du Repli, încercăm să reasamblăm bucățelele.

Joseph Nadj, Dernier Paysage
coregrafie: Joseph Nadj
regie: Joseph Nadj
durata: 51’

Plecând de la piesa sa Dernier Paysage, coregraful de origine maghiară Joseph Nadj realizează un fel de „autoportret al peisajului” care îl duce la sursele creației sale, la câțiva kilometric de orașul său natal Kanizsa, în fosta Iugoslavie. Pentru că este la el acasă, coregraful convocă, prin intermediul gesturilor și desenelor sale, amintiri reale sau inventate.