Editorial

Temps d’Images 2014: Ce ne hrănește?
6-16 noiembrie 2014

În fiecare an, festivalul Temps d’Images tatonează legături subtile între artă și societate, reflectând în programul său teme pe care le considerăm importante pentru timpurile noastre. De ce am ales să vorbim anul acesta despre hrană spirituală și hrană fizică? Ce legătură are arta cu hrana?

Artele spectacolului sunt locul întâlnirii vizibile dintre corp și suflet. Uneori corpul vorbește de la sine, este o arhivă vie a hranei spirituale și a celei zilnice. Corpul nu este doar vehicul pentru a pune în practică gânduri și dorințe, el cere la fel de multă atenție ca și spiritul. Dacă ne ocupăm de hrana spirituală, de care avem nevoie ca să ne găsim motivații pentru a merge mai departe, e timpul să ne interesăm mai mult și de hrana zilnică ce susține corpul pentru a fi prezent în lume.

Între un om bine hrănit spiritual, dar înfometat fizic, sau unul sărac spiritual, dar cu stomacul îndestulat, încercăm să găsim echilibrul în care putem funcționa în viitor. Întrebându-ne ce ne hrănește, vă propunem o experiență tihnită, în care să ne regăsim propriile gânduri sau noi dileme, să degustăm împreună o hrană deopotrivă pentru corp și suflet.