Editorial

Temps d’Images 2013: Solidaritate
9-17 noiembrie 2013

În aceste momente de crize sociale, politice și economice, relevanța artei este o certitudine: arta reflectă realitatea și livrează o viziune proaspătă și critică asupra acesteia.

Tema de anul acesta, Solidaritate, a venit în mod natural după ce anul trecut am ales să vorbim despre viitor. Împreună am văzut că viitorul are un autor colectiv, că ține foarte mult de implicarea fiecăruia dintre noi în societate. Lansăm în cadrul celei de-a 6-a ediții Temps d’Images o serie de întrebări despre ceea ce ne face să fim împreună, să empatizăm, să fim deschiși față de cei diferiți, despre mecanismele interioare care declanșează sentimentul solidarității.

Spectacolele, dezbaterile și celelalte evenimente invitate în programul Festivalului ne vor prezenta perspective artistice asupra unor evenimente marcate de solidaritate sau de lipsa acesteia. Organizatorii Festivalului propun artiștilor și publicului momente de întâlnire și dialog, de învățare împreună. Invităm publicul să cunoască artiștii care deschid noi orizonturi acolo unde economia, politica și mass media prezintă perspective singulare.

Arta deschide și ne unește.

Soli-dari-ta-teeeee!