Editorial

Temps d’Images 2012: Artivează-te!
9-16 noiembrie 2012

Dacă în ediția trecută am încercat să prezentăm o imagine a societății contemporane prin intermediul proiectelor invitate în Festival, în acest an vom provoca publicul la un efort de imaginație pentru a contura posibile scenarii ale viitorului într-un moment în care prezentul ne acaparează aproape total.

Fiecare dintre noi se gândește la viitor și prin această temă deschidem un spațiu de dialog între artiști și public. Viața de zi cu zi ne inspiră să devenim cetățeni activi, să prezentăm proiecte care stimulează publicul nostru să gândească pentru sine, să fie conștient de schimbările bruște și mai ales să fie implicat în comunitate!

Credem în continuare în artiștii tineri și valoroși din România și îi susținem organizând în cadrul Festivalului a doua ediție a Platformei Independente de Artele Spectacolului. Proiectele selecționate de noi vorbesc despre subiecte importante pentru societatea actuală precum dependența de mediul virtual, schimbările economice și politice, îngrădiri ale drepturilor omului și revoltele care au avut loc în ultimii ani etc.

Festivalul Temps d’Images este o platformă de lansare a unor idei și e creare a unui dialog plecând de la premisa că doar prin comunicare și implicare putem ajunge la soluții care să răspundă nevoilor societății. Doar noi, împreună, putem acționa pentru schimbare și ne putem influența viitorul.

Noi suntem viitorul!