Editorial

Temps d’Images 2011: Reflectează
11-20 noiembrie 2011

Bine ați venit la ediția a IV-a a festivalului Temps d’Images!

Anul acesta vă propunem o selecție de proiecte artistice conectate la realitate, care vă aduc aminte de noi și de timpul pe care îl trăim acum. Simțim cu toții că trăim o epocă marcată de evenimente istorice importante și schimbări majore, schimbări ce nu ne lasă timp să ne aducem aminte de noi, de comunitatea în care trăim.

Selecția de spectacole de anul acesta vă prezintă imaginea timpului nostru sub diverse forme. Am selecționat proiectele unor artiști cărora le place confruntarea cu epoca lor și își găsesc subiecte de explorat din zona realității imediate, redând propria viziune asupra lucrurilor care îi chestionează în acest context al transformărilor sociale și politice. Pe lângă spectacolele internaționale invitate punem accentul pe producții independente românești realizate de tineri artiști ce aduc în discuție, în forme performative, subiecte legate de istoria noastră recentă, de fenomene culturale actuale aflate la periferia societății, de influența virtualului în viața noastră, de memoria realului ce trece prin corpurile noastre. Și pentru că noi credem foarte mult în artiștii cu atitudine din România, ne-am gândit, împreună cu Iulia Popovici, critic de artele spectacolului, să creăm în cadrul Festivalului o Platformă a Artelor Performative Independente dedicată lor.

Vă invităm să descoperiți artiștii Temps d’Images 2011 și să vă lăsați contaminați de curajul lor de a spune ce gândesc și de a fi activi în societate. Se pare că magia s-a ascuns pentru o perioadă. Dar o putem reinventa împreună!