Editorial

Temps d’Images 2009: Experimentează
9-15 noiembrie 2009

Asociația ArtLink organizează în România a doua ediție a Festivalului european de teatru, dans și imagine video, Temps D’Images, prezentându-l, începând cu acest an, la Cluj.

Considerăm necesar ca un eveniment de amploare europeană să se desfășoare în Cluj, oraș cu mulți artiști importanți, care merită mai multă atenție la nivel național și internațional. Mai mult, putem vorbi de un public deschis și interesat de noi experiențe și proiecte inovatoare.

Apreciem dinamica artistică a acestui oraș, iar festivalul Temps D’Images vine în întâmpinarea nevoilor existente: promovarea artiștilor și dezvoltarea unei oferte culturale pentru un public exigent și divers. Oferta din acest an cuprinde 6 spectacole, 3 performance-uri, 4 ateliere de cercetare artistică la care participă coregrafi și artiști vizuali, un workshop dedicat studenților, o expoziție video, un lecture și un eveniment audio-video.

Nu ne aflăm însă în fața unui eveniment „colonizator”, în care schimbul este unidirecțional, ci ne dorim să valorizăm orașul, integrând în Festival și patrimoniul său prin crearea unor proiecte speciale, (unele in situ) în locații precum Turnul Croitorilor și Fabrica de Pensule.

Ne propunem ca Temps D’Images să devină una din acele întâlniri anuale extraordinare ale Clujului, care să anime orașul și care să deschidă noi perspective pentru locuitorii acestuia.

Avem în față un început incitant de ambele părți: publicul va lua contact cu forme noi de spectacol și abordări artistice actuale, iar organizatorii dau curs unei provocări, întâlnindu-se cu un nou oraș.