Temps d’Images prin ochii artiștilor

După Oana Stoica și Mihaela Michailov, continuăm să aflăm cum suntem priviți din perspectiva teatrului și a persoanelor invitate pe scena Temps d’Images de 10 ani. Am vorbit cu Teatrul Beznă, un colectiv de teatru Anglo-Român format în Londra în 2013, condus de regizorii şi dramaturgii Sînziana Koenig şi Nico Vaccari.

Alături de colaboratori internaţionali, Sînziana şi Nico creează imagini care provoacă la nivel visceral şi emoţional cu scopul principal de a contesta inechitatea socială şi de a provoca publicul la dialog socio-politic în timpul capitalismului neregularizat.
În prezent BÉZNĂ face activism social prin artă în cadrul teatrelor și școlilor din România și din Marea Britanie.

Fiind invitată pentru a crea și monta o coproducție cu Temps d’Images, în 2015, cu spectacolul Cunthate, a fost, pentru mine, un moment extrem de important. Am avut oportunitatea să facem un spectacol atât de provocator și riscant în același timp. 

A fost un moment incomensurabil pentru noi: atât ca indivizi, spectatori potențiali, companie și factori de teatru.
— Nicco Vacari

CUNTHATE [ URĂ ] TRAILER realizat de BEZNA Theatre.

Ceea ce îmi place foarte mult despre Temps d’Images este că are o viziune; că are o temă în fiecare an. Nu este vorba doar de a invita spectacole la întâmplare, ci de faptul că există un program și o idee foarte bine definită în spate: acoperirea unui anumit subiect, de fiecare dată.

Cred că acest lucru creează un context minunat pentru dialog!
— Sînziana Koenig