Susține Temps d’Images 10!

10 ani de Temps d’Images. 10 ani de artă contemporană și de festival pus în scena clujeană.

Anul acesta e despre Discurs și Realitate. Este despre ce auzim, ce ni se spune și ce se întâmplă-n realitate. Am ales această temă pentru că este din ce în ce mai greu să distingem între știri adevărate și știri false, iar discursul creează imagini care nu mai au legătură cu realitatea.

În acest peisaj tulbure, în ce mai putem avea încredere din ceea ce știm? Mai putem paria pe ceva sigur? Ce repere ne pot ajuta?
Timp de 10 ani am încercat să ne păstrăm luciditatea integrând și emoțiile (față de evenimente marcante) și am încercat să nu pierdem legătura cu realitatea.

Am exprimat, prin artă performativă, lucrurile de care ne lovim în societate zilnic: de la vizionare și experimente, la ce ne hrănește, post-faliment și acum, discurs și realitate. Am fost solidari de-a lungul timpului și am adus pe scenă spectacole care au avut ceva de zis de fiecare dată: care au bucurat, au intrigat și au pus punctul pe i.

Anul acesta ne lovim de știri false și discursuri repetate. Discursuri care ne induc în eroare și ne dau o altă realitate. Vrem să punem cât mai multe fațete ale discursurilor sub ochii voștri, acesta fiind unul dintre motivele pentru care Radu Jude este artistul asociat al acestei ediții.

Temps d’Images #10 | Creștem Idei

Fiecare fațetă, fiecare perspectivă a unui discurs și realitatea pe care o construiește, înseamnă un spectacol, un film, un atelier sau o secțiune din Festival pentru care mai avem nevoie de resurse. Resurse care fac posibilă prezența artiștilor timp de o săptămână la Temps d’Images!

Susține Temps d’Images și noi promitem să facem un festival al naibii de bun și să dăm la schimb o mulțime de goodies!

De acum, ștafeta e la voi!