Campania de crowdfunding Temps d’Images 2015

De ce contează TEMPS D’IMAGES?

Pentru că încurajează interdisciplinaritatea și comunicarea dintre arte.

Pentru că e profund conectat la lumea în care trăim, reușind să ofere, an de an, o imagine a timpului prezent.

Pentru că reunește creații artistice inspirate din cauze sociale, pe care le aduce în prim plan.

Pentru că reprezintă un cadru de dezbatere, atât prin subiectele propuse de artiștii invitați, cât și prin evenimente conexe: ateliere, discuții, prezentări, lansări de carte.

Pentru că susține artiștii din România, ale căror spectacole vor fi prezentate în fața unui număr de programatori culturali din străinătate, în cadrul Platformei Independente de Artele Spectacolului.

Pentru că se implică anual în dezvoltarea scenei naționale, prin noi co-producții, intervenții artistice sau performance-uri.

Pentru că încurajează debutul și promovează tineri regizori preocupați de teme sociale.

 

De ce avem nevoie de ajutorul tău?

În ciuda faptului că anul acesta bugetul festivalului este numai la jumătatea celui de anul trecut, am păstrat calitatea artistică a conținutului. Cu ajutorul unor finanțări publice, cu sprijinul partenerilor și al prietenilor ai festivalului, am reușit să acoperim cea mai mare parte a bugetului, care include producția, onorariile invitaților, închirierea spațiilor, promovare și transport. Ne lipsește însă o parte importantă din suma necesară pentru cheltuielile de cazare și masă ale artiștilor și invitaților. Deși nu constituie decât 10% din întreg bugetul, contribuția voastră e indispensabilă pentru TEMPS D’IMAGES 2015.

Susținerea voastră va face ca festivalul să fie nu numai inspirat de comunitate, ci și produs de oamenii cărora li se adresează.

Ediția a 8-a: 7-14 noiembrie 2015

Anul acesta, tema este “corpul comun”, temă care va fi abordată prin producții artistice din diferite domenii ale artelor performative.

Artistul asociat al acestei ediții a Festivalului TEMPS D’IMAGES este Alexandra Pirici, în a cărei practică se întâlnesc dansul contemporan, artele vizuale, performance art-ul și muzica experimentală (sub numele Adda Kaleh), și care ne-a recomandat o parte din spectacolele invitate anul acesta. În cadrul festivalului, artista prezintă un performance, Instrumente delicate manipulate cu grijă, în care patru performeri actualizează și reproduc pentru public, la cerere, momente, evenimente, situații, meme sau imagini iconice.

Programul va include:

Teatru: În Pulverizare – spectacol de teatru pe un text de Alexandra Badea, în montarea lui Frédéric Fisbach – se va vorbi despre condițiile de muncă din întreprinderi; în spectacolul lui Nico Vaccari se va dezbate subiectul pornografiei ca sursă de violență împotriva femeilor, iar Eugen Jebeleanu, într-o co-producție Compania 28-Colectiv A, va prezenta povestea unei persoane transexuale din Maramureș. Am mai invitat spectacole regizate de David Schwartz (Voi n-ați văzut nimic – povestea parcagiului bucureștean mort în timp ce se afla în arestul poliției), Bogdan Georgescu (Pentru că meriți – despre libertatea de a alege și drepturile femeii), Ioana Păun (Produse Domestice – investighează drama bonelor filipineze din România, prinse într-un soi de sclavie modernă), Radu Apostol și Ana Mărgineanu (Foamea – pe un text de Peca Ștefan, pune în discuție persoanele care se complac în supraviețuirea prin ajutor social).

Performance: Ciprian Mureșan schimbă direcția dinspre adulți care scriu pentru copii spre texte scrise de copii de grădiniță în Untitled, Farid Fairuz dezbate feminismul într-o producție destinată exclusiv bărbaților, Mădălina Dan are un performance one-on-one înAgency of Touch, iar artistul bulgar Alexander Manuiloff pornește de la povestea reală a unui protestatar care și-a dat foc și implică publicul într-o reconstituire subiectivă.

Dans: Agnes Dru se va folosi de elemente de dans tradițional din Martinica pentru a transmite un mesaj împotriva colonialismului, iar Andreea David și Ingrid Berger Myhre vor încerca, într-un spectacol coregrafic, să ofere obiectelor alte sensuri decât cele date de limbaj.

Film: Marta Popidova, artistă din Serbia, va prezenta filmul Yugoslavia or how ideology moved our bodies, despre corpul colectiv creat prin ideologie.

http://crestemidei.ro/FestivalulTempsdImages8?locale=ro