Dezbateri, prezentări, lansări de carte

  

 

11 noiembrie, 17.00 | Fabrica de Pensule, bar

FRAIERILOR de Mihai Goțiu, editura TACT, 2015

lectură publică și dezbatere

 

Fraierilor (editura Tact, 2015) este o carte despre implicare civică și despre modul în care cultura poate genera schimbări majore de mentalități într-o comunitate și, implicit, schimbări sociale. În același timp este o mărturie literară inedită a autorului care a documentat direct, atât ca jurnalist, cât și implicat activ, acțiunile culturale și mișcările sociale din Cluj, din România și din diaspora de mai bine de un deceniu.

Mihai Goțiu – jurnalist și scriitor; fost redactor-șef la Clujeanul, Ziarul Clujeanului și Viața Clujeanului, în prezent coordonator editorial al portalului România Curată, autorul cărții Afacerea Roșia Montană.

 

____________________________________

 

14 noiembrie, 17.00 | Fabrica de Pensule, Bar

Sfîrșitul regiei, începutul creației colective în teatrul european - Iulia Popovici

lansare de carte

 

De-a lungul a cinci eseuri scrise de teoreticieni și critici europeni și a unei serii de interviuri cu artiști foarte diverși, de la Joël Pommerat la Gianina Cărbunariu și de la Armin Petras/Fritz Kater și Rodrigo García la Bogdan Georgescu și Catinca Drăgănescu, această carte investighează realitatea contemporană a noilor moduri de creație teatrală, dincolo de tradiția atotputernică a regizorului.

Iulia Popovici este critic și curator de arte performative. Interesele ei se îndreaptă spre scena alternativă de arte performative din România și Europa de Est, practici documentare și participative și provocările sociale ale artelor contemporane.

Pe lângă volumul de față, a coordonat antologia New Performing Arts Practices in Eastern Europe / Noi practici în artele spectacolului din Europa de Est (Editura Cartier, 2014), ambele fiind comisionate de Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu.